99% господинь цього не знають! Чому не можна смажити на соняшниковій олії

Як виявляється, навіть не всі найдосвідченіші господині і господарі знають, на якій олії можна смажити без шкоди для здоров'я - соняшниковій рафінованій чи нерафінованій, передають Патріоти України.

Нерафінований продукт пройшов менше етапів обробки, ніж рафінований, він вважається кориснішим, але є один нюанс - у нього нижче точка димлення, ніж у рафінованого - 107°С (рафінована починає диміти при 232°C).

Чи можна використовувати нерафіновану соняшникову олію для смаження - важливі нюанси

Чим вище температура, при якій димить масло, тим воно придатніше для приготування їжі. Варто зазначити, що унаслідок димлення можна не лише погіршити смак страви, а й активізувати процес утворення вільних радикалів, через які клітини організму руйнуються, і це сприяє розвитку хвороб.

Тепер має бути абсолютно зрозуміло, на якій соняшниковій олії не можна смажити - звичайно ж, на нерафінованій. Якщо не хочете зіпсувати продукт - просто додавайте його в різні салати або, наприклад, запечені овочі.

Зверніть увагу, що будь-яка соняшникова олія містить дуже багато жирів Омега-6, які необхідні нашому організму в маленьких дозах. Тому споживання такої олії варто обмежувати. Можливо, тепер ви задумалися над тим, що варто шукати альтернативу соняшниковій олії.

На якій олії можна смажити без шкоди - два види

Експерти радять готувати їжу на оліях, в яких є найбільша кількість мононенасичених і насичених жирних кислот. Під такі критерії підходять два види олії:

  • кокосова;
  • рафінована оливкова олія.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...