99% господинь цього не знають! Чому не можна смажити на соняшниковій олії

Як виявляється, навіть не всі найдосвідченіші господині і господарі знають, на якій олії можна смажити без шкоди для здоров'я - соняшниковій рафінованій чи нерафінованій, передають Патріоти України.

Нерафінований продукт пройшов менше етапів обробки, ніж рафінований, він вважається кориснішим, але є один нюанс - у нього нижче точка димлення, ніж у рафінованого - 107°С (рафінована починає диміти при 232°C).

Чи можна використовувати нерафіновану соняшникову олію для смаження - важливі нюанси

Чим вище температура, при якій димить масло, тим воно придатніше для приготування їжі. Варто зазначити, що унаслідок димлення можна не лише погіршити смак страви, а й активізувати процес утворення вільних радикалів, через які клітини організму руйнуються, і це сприяє розвитку хвороб.

Тепер має бути абсолютно зрозуміло, на якій соняшниковій олії не можна смажити - звичайно ж, на нерафінованій. Якщо не хочете зіпсувати продукт - просто додавайте його в різні салати або, наприклад, запечені овочі.

Зверніть увагу, що будь-яка соняшникова олія містить дуже багато жирів Омега-6, які необхідні нашому організму в маленьких дозах. Тому споживання такої олії варто обмежувати. Можливо, тепер ви задумалися над тим, що варто шукати альтернативу соняшниковій олії.

На якій олії можна смажити без шкоди - два види

Експерти радять готувати їжу на оліях, в яких є найбільша кількість мононенасичених і насичених жирних кислот. Під такі критерії підходять два види олії:

  • кокосова;
  • рафінована оливкова олія.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.