А ну, дихни: Як позбутися перегару після свята - лайфхак

Все на святі добре, крім одного - запаху перегару на наступний день. Здавалося б, ніби й випив не так багато, а запах є. Що з цим робити, передають Патріоти України.

Перегар - чому він з'являється

Причина перегару - це продукти розпаду етанолу (спирту). Вони з'являються в організмі після того, як печінка почала переробляти алкоголь - приблизно через 1-1,5 години. Частина цих продуктів розпаду - наприклад, оцтова кислота - і є причиною неприємного запаху, який може триматися від двох годин до доби.

Вивести токсини відразу організм не може, він робить це поступово - через легені, через шкіру і з сечею. І тільки після того, як повністю розщепить і виведе весь алкоголь, зникне перегар. Ось чому від перегару вам не допоможе ні жуйка, ні полоскання. Але ми знаємо, чим можна допомогти.

Як позбутися перегару: 5 способів

Ці процедури допоможуть прискорити виведення продуктів розпаду алкоголю з організму.

1. Кава або чай

Щоб позбутися запаху перегару, пийте більше рідини. Це може бути кава або чай, чорний або зелений - вони містять кофеїн і мають сечогінний ефект. Значить, ваш організм буде швидше виводити непотрібні хімічні сполуки.

2. Свіже повітря

Добре провітріть кімнату, а ще краще прогуляйтеся. Кисень потрібен для ефективного окислення спирту в печінці - чим більше кисню, тим швидше ви позбудетеся перегару. Наркологи також радять позбавлятися запаху перегару за допомогою вентиляції легенів - робити глибокі вдихи і видихи. Це допоможе знизити концентрацію видихуваних парів спирту, а значить, перегар буде не таким сильним.

3. Теплий душ

Тепла вода розкриває і очищає пори - токсини виводяться швидше. Можна прийняти контрастний душ з милом, шампунем або кондиціонером зі стійкою ароматом. Але з таким душем слід бути обережним тим, у кого є проблеми з серцево-судинною системою.

4. Білок на сніданок і трохи гостренького

Поснідайте (або пообідайте) яєчнею, омлетом або з'їжте щось з нежирного м'яса. Суть у тому, щоб дати організму додатковий білок - він допоможе печінці швидше переробити залишки етилового спирту.

Гірчиця, перчик чилі або інші гострі прянощі допоможуть прискорити обмін речовин, а значить організм буде швидше виводити продукти розпаду.

5. Аптека на допомогу

Якщо нічого не допомагає - зайдіть в аптеку. Антипохмільні препарати, в складі яких є унітіол або бурштинова кислота, впливають на обмін речовин і прискорюють виведення продуктів алкогольного розпаду з організму. Пийте з розумом і нехай у вас не буде похмілля і перегару.

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...

Секрет досвідчених господинь! Чим можна замінити пральний порошок, який скінчився

понеділок, 29 квітень 2024, 23:54

Кошик для брудної білизни вже переповнений, а ви не маєте можливості купити пральний порошок? Хоча ви вже готові змиритися з тим, що доведеться відкласти все на завтра, у вас є й інші варіанти, передають Патріоти України. Усе, що вам потрібно зробити, ...