
Яйця - справжня скарбниця вітамінів та поживних речовин. Однак тривалий час ходили чутки, що часте їхнє вживання підвищує рівень холестерину. Чи це правда? Дієтолог Бартек Кульчинський пояснює останні наукові дані, передають Патріоти України.
За словами Кульчинського, харчовий холестерин не має суттєвого впливу на рівень холестерину в крові. Організм адаптується до кількості споживаного холестерину та зменшує його вироблення, якщо надходить його більше з їжею. У середньому 75% холестерину надходить зсередини організму, а лише 25% — з їжі.
Останні дослідження показують:
Тобто для більшості здорових людей без проблем з холестерином оптимально споживати приблизно 1 яйце на день, або від 7 до 10 яєць на тиждень.
Якщо у вас вже є підвищений рівень холестерину, механізми організму, що регулюють його вироблення, можуть працювати неефективно. У такому випадку краще зменшити кількість яєць, щоб підтримувати баланс ліпідів у крові.
Яйця багаті на вітаміни та поживні речовини. Вони допомагають підтримувати здоров’я серця, імунітет та енергію протягом дня.
Шведські науковці зафіксували зв’язок між регулярним споживанням жирного сиру та нижчим ризиком розвитку деменції. За результатами довгострокового дослідження, люди, які щодня з’їдали щонайменше 50 грамів сиру з вмістом жиру понад 20%, рідше стикалися ...
Головними ворогами серця є жирна їжа, сидячий спосіб життя, куріння та алкоголь. Однак нові наукові дані свідчать, що фінансові труднощі - страх не мати можливості купити продукти або оплатити рахунки – "зношують" серце швидше, ніж шкідливі звички, пер...