А ви це знали? Чому досвідчені господині не вимочують печінку в молоці

А чи знаєте ви про те, як приготувати печінку без попереднього вимочування її в молоці. Цей спосіб дозволяє зробити готову страву м’якшою і позбавити гіркоти, передають Патріоти України.

Але не всі кулінари віддають перевагу такому методу попередньої обробки печінки, тому що вимочувати її доводиться певний час.

Подробиці

Вимочувати рекомендується в першу чергу яловичу печінку. Якщо йдеться про пташиний або свинячий субпродукт, а тим більше свіжий, то така процедура зовсім не обов’язкова.

Але якщо вам не пощастило і продавець під виглядом свіжого «вручив» продукт, що залежався, то будьте впевнені, що страва вийде жорсткою.

Тому краще перед готуванням замочіть печінку.

Рецепт приготування розчину

  • вода – 1 л;
  • цукор та сіль по 1 ст. л.

Жодного особливого ритуалу приготування такий розчин не вимагає.

Достатньо змішати інгредієнти у воді та замочити в ній продукт. Маринувати печінку доведеться близько години.

Але якщо порізати її на порційні шматки, вона дійде до готовності всього за 20 хвилин.

За цей час з неї вийдуть залишки крові, вона насичиться вологою, завдяки чому готова страва буде м’якою та ніжною.

Перед тим як відправити продукт на сковороду, не забудьте викласти печінку в друшляк і дати стекти надлишку вологи.

Джерело: ПростоВей

Ці сніданки захищають від раку - правда, яку нам ніхто не казав

четвер, 11 вересень 2025, 23:10

Відомий педіатр доктор Джозеф Салхаб попереджає: рак кишечника може підкрадатися безсимптомно, але прості зміни в раціоні допоможуть знизити ризики. У відео, яке набрало понад 1,4 мільйона переглядів в Instagram, він поділився порадами, як за допомогою...

Ці продукти творять дива! Що їсти, щоб знизити цукор в крові

четвер, 11 вересень 2025, 18:51

Рівень цукру в крові може сильно коливатися. Проте існує певна поживна речовина, яка здатна стабілізувати ці коливання. Це, можливо, вас здивує, але йдеться про клітковину. Саме вона відіграє ключову роль у регулюванні рівня глюкози в крові, передають ...