А ви це знали? Чому досвідчені кулінари додають оцет під час варіння картоплі


Якщо вам треба картопля, що не розварюється, добре тримає форму, зокрема під час нарізання на кубики чи слайси, то ця кулінарна порада для вас. Обов’язково додавайте оцет у воду, він не вплине на смак, проте покращить міцність верхнього шару картоплі, передають Патріоти України.

Подробиці

Оцет додають під час першого кипіння. На один літр води візьміть одну столову ложку 9% оцту.

Картопля триматиме форму, не буде тріскатися. Якщо варите у “мундирах”, то вони швидко очистяться. Це зручно для таких салатів, як вінегрет, олів’є тощо.

Також оцет корисно додавати до молодої картоплі, яку після варіння обсмажують на олії чи маслі. Кожна картоплинка буде тримати форму і не розпадеться під час перемішування.

Джерело: ПростоВей

Чорний, зелений чи трав’яний? Лікарі назвали чаї, які знижують рівень цукру в крові

середа, 3 вересень 2025, 8:15

Чай - один із найпопулярніших напоїв у світі, і виявляється, він може стати корисним союзником у боротьбі з діабетом. У листі містяться антиоксиданти - катехіни та таніни, які захищають клітини від пошкоджень і допомагають знизити ризик розвитку хроніч...

Народні прикмети на 3 вересня. Українці спрадавна очищали домівку від зайвих речей. Що не віддавали нужденним - спалювали

середа, 3 вересень 2025, 7:09

3 вересня за новим церковним календарем (16 вересня за старим) - день пам'яті святих мучениць Василиси і Домни Нікомидійських. У народі день прозвали Домна Доброродна. За старим календарним стилем - день пам'яті апостола від 70-ти Фаддея і мучениці Вас...