А ви це знали? Чому досвідчені кулінари додають оцет під час варіння картоплі


Якщо вам треба картопля, що не розварюється, добре тримає форму, зокрема під час нарізання на кубики чи слайси, то ця кулінарна порада для вас. Обов’язково додавайте оцет у воду, він не вплине на смак, проте покращить міцність верхнього шару картоплі, передають Патріоти України.

Подробиці

Оцет додають під час першого кипіння. На один літр води візьміть одну столову ложку 9% оцту.

Картопля триматиме форму, не буде тріскатися. Якщо варите у “мундирах”, то вони швидко очистяться. Це зручно для таких салатів, як вінегрет, олів’є тощо.

Також оцет корисно додавати до молодої картоплі, яку після варіння обсмажують на олії чи маслі. Кожна картоплинка буде тримати форму і не розпадеться під час перемішування.

Джерело: ПростоВей

Все просто! Як відіпрати сильно забруднені кухонні рушники

вівторок, 14 жовтень 2025, 19:09

Впоратись з плямами на кухонних рушниках та повернути їм стан нових допоможуть не тільки спеціальні хімічні засоби, а й звичайна кам'яна сіль, передають Патріоти України. Відомо, що кам’яна сіль чудово розщеплює білкові та жирові плями. Вона приходить ...

А ви це знали? Домашні тварини хворіють через настрій господарів

вівторок, 14 жовтень 2025, 17:43

Дослідження показали, що домашні улюбленці дуже чутливо реагують на емоції своїх господарів. Стрес, сварки та конфлікти в родині можуть спричиняти у тварин тривогу та навіть хронічні хвороби, передають Патріоти України. Коти особливо вразливі — під впл...