А ви це знали? Чому не можна спати в шкарпетках - названо кілька наслідків

Взимку ми звикли утеплятися й іноді навіть йдемо спати, не знявши шкарпетки. Для когось це насправді зручно, але противників такої звички багато навіть серед медиків, передають Патріоти України.

Народні повір’я також не радять спати в шкарпетках. Чи має забобона наукове обгрунтування та чи буде від нічного сну в шкарпетках користь, розбиралося видання РБК.

Порушення кровообігу

Спершу про елементарне: якщо на шкарпетках є міцна резинка, це порушує процес кровообігу і призводить до утворення згустків та тромбозу. Тому у таких шкарпетках точно спати не можна.

Нервова система

Довге здавлювання може призвести і до проблем з нервовою системою. Створюючи тривалий дискомфорт, тісні шкарпетки порушують сон, викликаючи дратівливість і безсоння.

Алергія та грибкові інфекції

При скупченні вологи у складках шкіри розвивається грибкова інфекція. Якщо спати у шкарпетках із синтетичного чи неякісного матеріалу, на шкірі може з’явитися висипання. Іноді це призводить і до алергічних реакцій.

Перегрів

Для здорового сну характерне зниження температури тіла. Шкарпетки і тепла ковдра можуть створити ефект перегріву.

Чи є від сну в шкарпетках користь

Користь є, якщо ви, наприклад, страждаєте від безсоння. Сон приходить швидше, коли ноги знаходяться у комфортному теплі.

Шкарпетки можуть бути корисними і для косметичних процедур, якщо перед сном нанести на ступні живильний крем. Це і зволожить пом’якщить шкіру. Шкарпетки повинні бути тонкими і зручними, а проводити процедуру можна не частіше кількох разів на тиждень.

Китайська медицина схвально відноситься до сну у шкарпетках, вважаючи, що це сприяє відновленню енергії, ранковій бадьорості та гарному настрою.

Забобони

Здавна вважалося, що шкарпетки на ніч все-таки краще знімати. За повір’ям, така звичка нібито може призвести до сварок та непорозумінь у родині.

Також говорять, що, лягаючи спати у шкарпетках, ви закриваєте вихід негативу, отруюючи організм поганими енергіями.

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...

Секрет досвідчених господинь! Чим можна замінити пральний порошок, який скінчився

понеділок, 29 квітень 2024, 23:54

Кошик для брудної білизни вже переповнений, а ви не маєте можливості купити пральний порошок? Хоча ви вже готові змиритися з тим, що доведеться відкласти все на завтра, у вас є й інші варіанти, передають Патріоти України. Усе, що вам потрібно зробити, ...