А ви це знали? Чому не варто їсти холодне м'ясо

Багато людей полюбляють їсти на сніданок холодне м'ясо, а хтось вважає за краще брати його з собою на роботу: зручно і не потрібно розігрівати, щоб швидко перекусити прямо на робочому місці. Здається, що м'ясо у будь-якому вигляді корисне і поживне, проте насправді це не так, передають Патріоти України.

Вживання холодної їжі, тим більше остиглого м'яса, шкідливе для нашого організму. Така звичка може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям і зокрема з травною системою.

Річ у тім, що наш шлунок швидше за все перетравлює гарячу їжу. А ось холодне м'ясо — занадто важке завдання для травної системи, тому що шлунок не може переробити остиглу їжу і спочатку змушений її у буквальному сенсі розігрівати. До таких висновків вчені прийшли ще на початку минулого століття.

"Можна починати обід з заморожених сирих устриць, потім їсти гарячий суп, а потім перемикатися на морозиво і запивати усе це гарячою кавою. Але температура шлунку при цьому не зміниться навіть на 0,5 градуса", — розповів нью-йоркський професор Вільям Гілман Томпсон у 1905 році.

Він провів ряд експериментів з пацієнтами, під час яких за допомогою спеціальних пристроїв вимірював температуру шлунку одразу ж після потрапляння у нього їжі різної температури.

Сучасні фахівці підтримують висновки Томпсона. Доцент медицини у одній з лікарень Джорджтауна у американському окрузі Колумбія Марк Маттар заявив, що тепла їжа — запорука нормальної роботи травної системи. Він нагадав, що наші бабусі завжди радили пити за наявності спазмів та болю гарячий суп або чай. Це невипадково: гаряче допомагає м'язам розслабитися і заспокоює шлунок, а також позитивно впливає на слизові.

Маттар переконаний: холодна їжа викликає у нашого організму дискомфорт. У результаті реакція на неї може бути найрізноманітнішою: від закрепу до сильної діареї.

"Я, наприклад, полюбляю розморожувати холодну воду і пити її. Але якщо моя дружина робитиме так само, у неї з'явиться біль у животі", — зазначив Маттар, наводячи приклад згубного впливу холоду на наше травлення.

Слід запам'ятати, що найкраще їсти м'ясо, температура якого досягає хоча б 37 градусів (а краще 40). Тоді ваша травна система не буде витрачати сили і час на розігрів їжі та одразу розпочне її перетравлення. У результаті усі корисні речовини потраплять у кров, білки правильно обробляться, а ваш кишківник не буде змушений приймати цілі шматки їжі.

Джерело: Ukr.Media

Психологічний тест! Виберіть монетку і дізнайтеся, чи зможете ви колись розбагатіти

четвер, 25 квітень 2024, 9:10

Залежно від ставлення до грошей: вміння їх заробляти і витрачати, людина може сколотити величезні статки, або стати банкрутом. Психологічний тест розповість, наскільки ви раціональні, і які зміни у фінансовому добробуті на вас очікують у майбутньому, п...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...