А ви це знали? Чи можна додавати до котлет чорний хліб - поради досвідчених господарок

Для надання котлетам соковитості в них зазвичай додається розмочений м’якуш батону або манка, передають Патріоти України.

Однак багатьох господарок цікавить, чи можна замінити білий хліб на чорний.

Подробиці

Досвідчені кулінари впевнено відповідають: це цілком допустимий варіант.

Більше того, з фаршу із житнім хлібом вийдуть котлети з дуже цікавим смаком. При цьому в них збережуться усі м’ясні соки.

Втім, достатньо припуститися однієї маленької помилки, і страва вже не вийде такою апетитною.

Тому потрібно пам’ятати про правильне співвідношення компонентів.

Як правильно додавати чорний хліб у фарш

З чорного хліба потрібно «вилучити» м’якуш, після чого відправити його в ємність з водою чи молоком.

Використовувати інгредієнт можна буде в той момент, коли він стане м’яким.

Співвідношення має бути наступним: на кіло м’ясної основи має припадати 1/4 хліба.

Якщо дотримуватися цього балансу, то котлети вийдуть неймовірно ніжними та соковитими.

Житній хлібобулочний виріб не зіпсує смаку страви. Навпаки, продукт ідеально поєднується з м’ясом і розм’якшить його.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Експерти пояснили, чим може бути небезпечний популярний посуд з пластику, металу, дерева

п’ятниця, 5 вересень 2025, 12:35

Чому варто уникати розігрівання їжі у пластиковому посуді та не слід вичавлювати лимонний сік у металеву тарілку? Виявляється, за деяких обставин популярний посуд може стати справжньою отрутою, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Під час на...

Вчені знайшли "вбивцю ракових клітин" у звичайних продуктах: Що треба їсти

п’ятниця, 5 вересень 2025, 12:15

Дослідники з Чиказького університету виявили, що природний каротиноїд зеаксантин, відомий своєю користю для зору, має ще одну унікальну властивість - він посилює здатність імунних клітин атакувати ракові пухлини, передають Патріоти України. Вчені з’ясу...