Кавомани не втрачають нагоди випити порцію улюбленого напою у будь-яких умовах: вдома, в дорозі чи на роботі. Однак взимку напій остигає дуже швидко, і не завжди є доступ до кавоварки чи плити - тож доводиться шукати альтернативні можливості, наприклад, використовувати мікрохвильовку, передають Патріоти України
Однак виникає питання: чи безпечно це? Чи можна гріти каву у мікрохвильовці? OBOZ.UA розбирався з нюансами.
Правила розігріву кави
Загалом відповідь позитивна – так, каву можна підігріти в мікрохвильовці за відсутності альтернатив. Але потрібно пам’ятати про важливі правила.
Правило 1
Не можна використовувати у мікрохвильовці пластикові контейнери, металеві банки, посуд з меламіну. Ці ємності можуть розплавитися або виділити у напій небезпечні хімічні речовини.
Для підігріву можна використовувати скляні або керамічні чашки. Тож насамперед переконайтеся, що напій знаходиться у ємності, придатній для використання у мікрохвильовці.
Правило 2
Часто, поставивши чашку в мікрохвильовку і увімкнувши таймер, ми помічаємо, що нагрілася тільки ємність, а напій лишився прохолодним.
У процесі підігріву важливо робити перерви та перемішувати каву – це забезпечить рівномірний нагрів та допоможе уникнути перегріву. Перегрів може вплинути на смак і аромат кави, зробивши її непридатною для вживання.
Правило 3
Каву не треба повторно кип’ятити. Підігрівати напій варто до теплого стану, а не до стану окропу. Перекип’ячена кава має гіркий смак.
І пам’ятайте: процес повторного нагрівання сам по собі впливає на смак кави, тому не дивуйтеся, що смак напою після мікрохвильовки навіть при дотриманні цих правил може дещо змінитися.
Підігріти каву, що охолола, можна на плиті. Слід налити напій у невелику каструлю та повільно нагрівати, постійно помішуючи. Ідеальний момент, щоб зняти каву настає, коли напій випаровується, але ще не кипить.
Якщо маєте кавоварку – чудово. Просто налийте напій у графин та увімкніть кавоварку на звичний режим приготування гарячої кави.
Якщо ви не проти випити не дуже міцну каву, просто долийте у чашку гарячу воду. Це швидке та оптимальне рішення, але варто слідкувати, щоб співвідношення кави і води не псувало смак напою. На одну частину кави оптимально брати три частини води.
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...