
Спеції - унікальне доповнення практично до будь-якої страви, особливо - м'ясної та рибної. Саме спеції можуть як надати страві незвичайного смаку і розкрити смак знайомих продуктів по-новому, так і зіпсувати, якщо додати у великій кількості і неправильно поєднати з продуктами, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться переліком спеції, які слід використовувати з обережністю або уникати під час приготування м'ясних страв.
Причина: у великих дозах може викликати нудоту, запаморочення і навіть галюцинації. Може мати токсичний вплив. Використання: застосовуйте в дуже малих кількостях для певних страв, але не як основну м'ясну приправу.
Причина: негативно впливає на смак м'ясних страв, надаючи їм незвичного і недоречного солодкуватого відтінку. У великих дозах може пошкодити печінку. Використання: хоча кориця іноді використовується в деяких близькосхідних і азіатських м'ясних стравах (наприклад, з бараниною), зазвичай вона не поєднується з класичними м'ясними стравами.
Наприклад – лаванда, троянда і бузок мають мильний, квітковий смак, який не гармонує з м'ясними ароматами. Використання: підходять для десертів і напоїв, але не для м'яса.
Причина: у деяких дієтах, виключають спеції на основі насіння, такі як кмин, коріандр і паприка. Використання: це, скоріше, питання дієтичних обмежень, але не все насіння підходить до кожного виду м'яса.
Причина: суміші спецій з доданим цукром можуть легко пригоріти під час обсмажування або запікання м'яса, що зіпсує смак страви. Використання: уважно читайте склад готових приправ і уникайте тих, що містять цукор.
Не перебивайте смак. Головне завдання спеції — підкреслити смак м'яса, а не заглушити його. Уникайте сильних сумішей, а також не використовуйте занадто великої кількості різних спецій одночасно, оскільки це може призвести до негармонійного смаку!
Необхідно швидко освіжити оселю без хімії? Усе, що вам потрібно, - бананова шкірка та кориця. Цю просту домашню суміш можна зробити за кілька хвилин, а результат здивує навіть скептиків. Вона не лише нейтралізує неприємні запахи, а й чудово підходить я...
Православне свято 5 грудня за новим календарем (18 грудня за старим) - день пам'яті преподобного Сави Освяченого, чудотворця. У народному календарі - Савин день. За старим стилем цього дня шанували святого Прокопія Читця. За юліанським календарем цього...