Сезон малини в розпалі, зараз її можна купити в магазині, на базарі, або якщо є така можливість зібрати на дачній ділянці. З малини можна приготувати варення, компоти, перетерти з цукром, заморозити, засушити. Всіх турбує питання, чи можна, чи потрібно мити малину перед тим, як їсти, передають Патріоти України.
Багато хто відмовляється мити малину тому, що, якщо її "ретельно" помити, вона перетвориться на кашу. Дехто вважає, що малина настільки володіє бактерицидними властивостями, що немає ніякого сенсу мити її. Існує думка, що під час миття вимиваються вітаміни, малина втрачає свої корисні властивості.
Ми не знаємо, хто і де збирав ягоди, чи були чисті руки у збирача, скільки та як оброблялися, обприскувалася ягода. Щоб не підхопити кишкові інфекції, не отримати отруєння, малину перед споживанням потрібно обов'язково мити.
Не мити можна малину лише в тому випадку, якщо ми знаємо, як вирощувалася ягода та збирали її власноруч чистими руками.
Мити чи мити малину перед заморожуванням, господині відповідають по-різному. Сухі плоди заморожуються окремими ягодами та згодом при розморожуванні не розтікаються. Тим більше в морозилці, при низьких температурах шкідливі бактерії гинуть. Тому більшість господарок рекомендує відмовитися від промивання врожаю.
Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...
Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...