
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Якщо ви не будете знімати пінку, що утворюється в процесі приготування бульйону чи варіння м'яса, в результаті вона буде осідати на дно великими пластівцями. Відбувається так тому, що під впливом високої температури відбувається денатурація — змінюється структура білка. Чи шкідливо це і як цього уникнути?
Для організму пінка, яка з'являється під час приготування м'яса, не становить жодної загрози. Але вже готовій страві вона може нашкодити. Ось чотири причини, чому краще прибирати пінку з м'яса під час варіння:

Що потрібно робити з м'ясом, щоб не було пінки / Фото: Pexels
Уникнути цю проблему можна за допомогою аж трьох способів:
Зазвичай після проведення цих маніпуляцій пінка не з'являється або утворюється в дуже малій кількості. Якщо ж вона все ж піднялася, її можна легко зняти за допомогою шуміки чи ложки.
Астрологи визначили чотири знаки зодіаку, з якими найскладніше працювати в офісі. І не тому, що вони погані - просто їхня природа, амбіції та емоції роблять спільну роботу справжнім викликом, передають Патріоти України. Овни працюють на максимальній шв...
Паштет - класика святкового столу, незалежно від того, чи готуєте ви його самі, чи купуєте готовий. Але інколи ми робимо більше, ніж здатні з’їсти. Добра новина: паштет чудово переносить заморожування - головне знати кілька правил, передають Патріоти У...