А ви це знали? Чи треба застібати блискавки і ґудзики на одязі перед пранням - відповідь однозначна

Здавалося б, прання в сучасному світі - це дуже просте заняття, адже пральна машина виконує всю роботу. Однак, крім того, що потрібно залити в прилад правильний засіб, треба ще й відсортувати речі по кольорах, перевірити усі кишені, замочити плями тощо.

Крім цього, деякі господині ще й витрачають чимало часу, щоб застібнути усі ґудзики та блискавки. Про те, чи є в цьому нагальна потреба, розповідає OBOZ.UA.

Люди, які знаходить в собі сили, щоб застібати всі застібки перед пранням заявляють, що це робити необхідно, а ті, хто цим нехтують – вважають, що це марнування часу.

Нині на одягу дуже часто можна побачити ґудзики, блискавки, різноманітні застібки та іншу фурнітуру. Можливо ви помічали, що під час циклу прання, вони стукають в скло дверей приладу.

Крім того, іноді дрібні запчастини застібок або ґудзики можуть відірватися. Це не лише зіпсує одяг, а й може пошкодити пральну машину. Тому відповідь однозначна – перед пранням всі замки, застібки, блискавки тощо мають бути застебнутими.

Виняток

Ґудзики на манжетах та комірцях мають бути розстебнутими під час прання, адже інакше тверда частина сорочки може пошкодитися.

Поради

  • Окрім того, що ви застібаєте усі ґудзики, блискавки тощо, варто також вивертати одяг перед пранням. Це допоможе зберегти колір та фактуру тканини, а також захистити фурнітуру від пошкоджень;
  • Перед тим, як відправляти речі в пральну машину, перевірте наскільки якісно пришиті ґудзики та чи достатньо міцно тримається фурнітура. Це допоможе запобігти тому, що дрібні деталі відірвуться та застрягнуть в приладі;
  • Одяг з делікатною фурнітурою, наприклад, бюстгальтери, варто прати в спеціальних мішечках або вручну;
  • В жодному разі не замочуйте речі з металевими ґудзиками, застібками, блискавками тощо. Волога спровокує окислення і фурнітура може вийти з ладу. Крім того, на тканині, імовірно, залишаться плями іржі.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...