Якість полуниці можна визначити за запахом, кольором, післясмаком та іншими ознаками. Як розповіла виданню Оbozrevatel експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко, перше правило таке, як фактично для всіх харчових продуктів: ягода має бути свіжа, вона не повинна бути зіпсована, передають Патріоти України.
Сидоренко перелічила ознаки, за якими варто обирати полуницю. Перша – це аромат. Якщо полуниця пахне, як має пахнути, це означає, що "вона сама дозріла, а не просто набула кольору під впливом добрив".
Друга – післясмак: "Якщо проявляється металевий післясмак, це говорить про використання значної кількості пестицидів, нітратів, які можуть бути під час вирощування ягід".
Третя – зовнішній вигляд ягід. За словами експертки, ягоди повинні бути непошкоджені, свіжі, а також без виділення соку. Щодо кольору полуниці вона зауважила, що на ринку сьогодні наявні "різні селекційні винаходи", які можуть вводити в оману. Наприклад, "є насичений темний колір, який у принципі характеризує перезрілу або перенасичену хімікатами ягоду, але є сорти, які мають такий колір. Це особливість сорту". Окрім того, на якісну ягоду вказує рівномірне забарвлення, додала вона.
Блиск полуниці не завжди є ознакою якості, зауважила експертка: "Ягоду можуть покривати активними речовинами, і вона буде дуже блискучою. Але вона має бути злегка блискучою, якщо її нещодавно зірвали з грядки". "Листочки, черенки, які залишаються, не повинні бути зів’ялими. Вони повинні бути зеленими та вологими", – додала Сидоренко.
Відмова від солодкого має безліч позитивних ефектів для організму. Перш за все, стабілізується рівень цукру в крові, що допомагає уникати різких стрибків енергії та апетиту, передають Патріоти України. Поліпшується стан шкіри. Зменшення цукру знижує ри...
Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...