Якість полуниці можна визначити за запахом, кольором, післясмаком та іншими ознаками. Як розповіла виданню Оbozrevatel експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко, перше правило таке, як фактично для всіх харчових продуктів: ягода має бути свіжа, вона не повинна бути зіпсована, передають Патріоти України.
Сидоренко перелічила ознаки, за якими варто обирати полуницю. Перша – це аромат. Якщо полуниця пахне, як має пахнути, це означає, що "вона сама дозріла, а не просто набула кольору під впливом добрив".
Друга – післясмак: "Якщо проявляється металевий післясмак, це говорить про використання значної кількості пестицидів, нітратів, які можуть бути під час вирощування ягід".
Третя – зовнішній вигляд ягід. За словами експертки, ягоди повинні бути непошкоджені, свіжі, а також без виділення соку. Щодо кольору полуниці вона зауважила, що на ринку сьогодні наявні "різні селекційні винаходи", які можуть вводити в оману. Наприклад, "є насичений темний колір, який у принципі характеризує перезрілу або перенасичену хімікатами ягоду, але є сорти, які мають такий колір. Це особливість сорту". Окрім того, на якісну ягоду вказує рівномірне забарвлення, додала вона.
Блиск полуниці не завжди є ознакою якості, зауважила експертка: "Ягоду можуть покривати активними речовинами, і вона буде дуже блискучою. Але вона має бути злегка блискучою, якщо її нещодавно зірвали з грядки". "Листочки, черенки, які залишаються, не повинні бути зів’ялими. Вони повинні бути зеленими та вологими", – додала Сидоренко.
Наші рішення кажуть про нас більше, ніж здається на перший погляд, передають Патріоти України. Подивіться на три курки. Не думайте занадто довго. Просто виберіть ту, яка відразу привернула вашу увагу — і читайте розшифровку. Ваша підсвідомість вже зн...
Освіжувачі повітря можуть лише тимчасово маскувати запах, а килими та дивани мають здатність вбирати запахи, тому важливо проводити їх ретельне чищення принаймні раз на місяць, передають Патріоти України. Експертка з Clean and Scentsible розповіла, що ...