А ви це знали? Як часто потрібно перезавантажувати телефон, щоб він не зависав

Зазвичай перезавантаження мобільного пристрою може бути необхідне з низки причин, починаючи від інтенсивності використання гаджета та його характеристик, закінчуючи умовами, в яких він працює. Зазвичай перезавантаження здійснює автоматичне закриття програм, які були запущені раніше, а також зупинення всіх процесів, передають Патріоти України.

Здебільшого допомагає вирішити проблему, якщо телефон заглючив, проте при зловживанні цією функцією можуть виникнути ще більші проблеми. Тому напрошується питання – як часто потрібно перезавантажувати телефон. Спробуємо відповісти на нього.

У яких випадках слід перезавантажувати смартфон?

Сучасні операційні системи настільки самодостатні, що можуть самостійно вивантажувати зайві процеси з оперативної пам'яті.

У разі правильної роботи смартфона перезавантажувати його не потрібно. Нехай смартфон сам відключить програми, що не використовуються, або ті, які заважають йому повноцінно працювати. Ще краще, якщо ви вручну закриєте або видаліть програми та по можливості звільніть пам'ять.

Якщо телефон починає гальмувати, вилітають програми чи виникають проблеми з функціоналом, перезавантаження – це перше, що варто спробувати. Для цього необхідно включити та вимкнути гаджет, а потім перевірити його працездатність.

Якщо апарат все ще працює некоректно, необхідно перейти до більш рішучих заходів, наприклад, скидання налаштувань на заводські параметри.

Як часто потрібно перезавантажувати смартфон?

Перезавантажуємо смартфон, щоб він не глючив / Фото: Getty Images

Фахівці рекомендують перезавантажувати телефон не рідше ніж один раз на тиждень. Після цього пристрою необхідно дати відпочити кілька хвилин, потім включити його знову. Це допоможе позбутися перегріву, "гальмування" системи, звільнити оперативну пам'ять та запобігти роботі енергоємних програм у фоновому режимі.

Як правило, телефон зазвичай знаходиться в режимі користування або в режимі очікування. Тому багато користувачів стоять перед вибором, що краще – перезавантаження чи вимкнення смартфона. Насправді особливої різниці немає, тому що функції досить схожі за своїм алгоритмом дій.

Також важливою є функція про те, як часто треба перезавантажувати планшет. З цим видом техніки відповідь така сама – рекомендовано це робити раз на тиждень або раз на кілька тижнів.

Що буде, якщо не перезавантажувати смартфон?

Фахівці кажуть, що від телефону, що безперервно працює, не варто чекати високої продуктивності. По-перше, не вимикаючи і не перезавантажуючи гаджет, ви зайвий раз навантажуєте його оперативну пам'ять. Таким чином, він починає гальмувати та зависати. По-друге, через це "залізна начинка" перегрівається. І це несе негативний вплив на акумулятор, та й на інші деталі також. В результаті термін служби смартфона значно скорочується.

Крім того, перезавантаження - це прекрасний привід позбавитися короткочасних проблем перед передачею пристрою майстру або покупкою нового.

Що буває з телефоном при частому перезавантаженні?

Після перезавантаження, всі програми доводиться запускати заново. А телефон з достатнім об'ємом пам'яті вивантажить нещодавно запущену програму значно швидше, ніж перезапустить з нуля.

Багаторазове використання мобільних програм, таких як музика, месенджери або соцмережі щодня економлять користувачеві багато часу. Єдина умова полягає в тому, щоб заповнена ОС не перешкоджала роботі з пристроєм.

Також прискорити роботу телефону часом допомагають спеціальні програми з очищення пам'яті від сміття та інформації у кеші. Але не радимо цим зловживати.

Як звільнити оперативку на Android?

Як звільнити оперативну пам'ять на Android / Фото: Getty Images

Незважаючи на те, що перезавантаження припиняє виконання всіх енергозалежних завдань, багато хто використовує перезавантаження як вивільнення оперативної пам'яті. Але це помилка, оскільки Android побудований на кешуванні, і що більше процесів смартфон тримає в кеші, то менше оперативної пам'яті він витрачає.

Перевірте це самі:

  • Перейдіть до "Налаштування" та відкрийте вкладку "Система та оновлення";
  • У вікні виберіть меню "Для розробників";
  • Перейдіть вниз і перейдіть до розділу "Працюючі програми";
  • Цифра навпроти рядка "Система" і означатиме поточну витрату ОЗП;
  • Перезавантажте смартфон і перевірте витрату заново - він буде набагато більшим.

Але це зовсім не означає, що перезавантаження як таке абсолютно марне. Перезавантаження несе в собі правильне встановлення оновлень та активацію нововведень. Як говорилося вище, перезавантаження буде гарним тоді, коли система сама її вимагає.

Чи потрібно перезавантажувати iPhone?

На пристрої Apple використовується дуже грамотна методика витрати оперативної пам'яті. Напевно, ви чули, що в системі iOS можна не вивантажувати програми з фонового режиму, залишаючи їх там місяцями. Особливі механізми перешкоджають фоновому витрачанню ресурсів цим софтом, ніби заморожуючи їх у вихідному стані. У результаті ви можете повернутися до програми, залишеної працювати в фоні, через тиждень, а то й місяці за умови, якщо вона самостійно не вивантажилася через нестачу оперативної пам'яті, а автономність і швидкодія апарату при цьому не постраждають.

Перезавантаження iPhone слід робити в тому випадку, якщо пристрій завис і не відгукується на ваші команди.

Тому в цілому безглуздо робити перезавантаження iPhone або iPad просто тому, що кеш не створює навантаження на пристрій, а оперативна пам'ять не має схильності "забиватися" та уповільнювати роботу пристрою.

У короткостроковій перспективі перезавантаження має сенс, якщо телефон зависає та вилітають програми.

Секрет досвідчених господинь! Для чого додають вершкове масло у фарш для котлет

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:09

Господині часто змінюють рецепти під свої смаки та уподобання, передають Патріоти України. Це надає стравам нового «звучання» та допомагає вдосконалити смак. Традиційна рецептура в доповненні з експериментами — основа вдалих кулінарних рішень. Про одне...

Напій не розкриється належним чином: Яку помилку роблять більшість людей коли заварюють чай

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:40

ЧЧай може збадьорити або заспокоїти людини. Однак, смак напою іноді не розкривається через помилки під час приготування. Отже, треба з'чцам, скільки часу потрібно заварювати та як вибрати якісний чай. . При написанні матеріалу використовувались такі...