А ви це знали? Як кип’ятити молоко, щоб воно не збігло і вийшло без пінки

Кип’ячене молоко - не лише основа для приготування різноманітних страв, а й корисний самостійний напій, передають Патріоти України.

Саме тому так важливо знати невеликі хитрощі, якими вміло користуються досвідчені кулінари, щоб не «запороти» процес готування.

Подробиці

Отже, перше, що слід враховувати – для кип’ятіння молока краще виділити окремий посуд, оскільки гаряча рідина здатна вбирати різні запахи.

Якщо ви не бажаєте, щоб молоко пригоріло, використовуйте каструлю з товстим дном. Перед тим як поставити її на плиту, промийте посуд холодною водою.

Молоко не вибіжить на плиту, якщо нанести на стінки каструлі тонкий шар олії. Запобігти появі пінки можна, якщо часто перемішувати молоко в процесі кип’ятіння.

Як тільки рідина досягне температури кипіння – швидко її охолодіть. Завдяки цим двом простим крокам вам більше не доведеться здувати пінку убік.

Ще досвідчені господині, займаючись кип’ятінням молока, додають чайну ложку цукру (на літр рідини). Вважається, що така дія зберігає як від пригорання, так і від згортання продукту.

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...