Нерідко покупці уникають купівлі риби з морозильної камери. Вони віддають перевагу живим екземплярам або охолодженим. Але такий продукт не завжди виявляється кращим за якістю, передають Патріоти України.
Експерти зазначили, що в магазинах у живому вигляді не продають дику рибу. В акваріумах є лише вирощена на фермах і промислова. Під час купівлі такого продукту варто перевіряти, щоб живності вистачало кисню і вода не була каламутною.
Фахівці радять вибирати заморожену рибу. Найголовніше, щоб вона була правильно заготовлена і транспортована, а також зберігалася у відповідних умовах. Найкраще брати тушки, заморожені шоковим методом: одразу після вилову за температури -42 градуси. У такому разі зберігаються смакові якості.
Практично вся охолоджена риба робиться із замороженої. Експерти рекомендують купувати заморожену, але звертати увагу на температуру зберігання. Вона має бути не вищою за -18 градусів.
Краще вибирати ту, яка була заморожена в морі. Якщо виробник використовує таку технологію, він це на маркуванні обов'язково вкаже. Зверніть увагу на очі: вони мають бути не каламутно-сірими, а прозорими, пояснили фахівці.
Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...
Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...