Яблука – це потужне джерело важливих мікроелементів для нашого організму, вони можуть замінити купу ліків, тому від них сама користь, передають Патріоти України.
Фрукти містять близько 30 вітамінів та 150 корисних мікроелементів, тому це справжній суперфуд, до того ж, недорогий. Вчені довели, що найкорисніші яблука червоного кольору, вони мають значно більше антоціанів, ніж зелені фрукти. Ця сполука підтримує здоров’я серцево-судинної системи та кишківника. А ще антиоксидант зв’язує вільні радикали, захищаючи клітини організму від окиснення. Також червоні яблука захищають шкіру та організм від старіння, тому їх по праву можна назвати молодильними. Розповідаємо, яка користь яблук для нашого здоров’я, кому їх не варто вживати.
Не можна їсти сирі яблука тим, хто має проблеми з кишківником, їх краще запікати. Якщо є здуття та коліти, фрукти краще їсти без шкірки. Яблука можуть стати причиною утворення зубного нальоту, тому після їх вживання треба чистити зуби.
У насінні яблук міститься небезпечна речовина – ціанід, для отруєння треба багато кісточок, але краще не ризикувати й не їсти їх. Також фрукти мають сильний алерген, тому варто перевірити, чи немає у вас на них алергії.
Все залежатиме від здоров’я людини. Солодкі сорти фруктів містять багато цукру, тому рекомендовано з’їдати не більше чотирьох штук на день, аби не було стрибків глюкози в крові. Якщо ви з’їдаєте більше яблук, тоді варто обирати менш солодкі сорти і не їсти солодощі.
Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...
Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...