А ви це знали? Які овочі категорично не можна підігрівати повторно - це впливає на їхню користь

Овочі є невід'ємною частиною раціону кожного. Їх можна їсти в будь-якому вигляді, фахівці рекомендують вживати завжди сезонні овочі, в них найбільше корисних речовин. Запечені та приготовані в духовці овочі також корисні, головне – не смажити їх, передають Патріоти України.

  • Броколі

Броколі – дуже цінний та смачний овоч, в якому денна норма вітаміну С, вітаміни А, К, В9. Для того щоб він залишався корисним після приготування, найкраще його готувати на пару або варити: хрустка броколі – 1,5-2 хвилини, злегка хрумка – 3-4 хвилини, м'яка броколі – 6-8 хвилин. Найкраще – запекти її.

  • Часник

Часник є невід'ємним інгредієнтом у приготуванні м'яса, а також салатів, намазок. Він надає стравам приємного смаку і запаху завдяки ефірним оліям, які в ньому є. Варто зазначити, що під час термічної обробки в часнику руйнується аліцин – сильний антиоксидант, який пов'язує вільні нестабільні радикали. Цей захисний бар'єр від пошкодження та зміни клітин є найціннішим його компонентом. При термічній обробці речовина руйнується, і чим довше варити або смажити продукт, тим менше аліцину залишається.

Під час приготування страв з часником його потрібно додавати в кінці приготування. А якщо повторно розігрівати, цих речовин уже не буде.

Буряк

Буряк – дуже цінний та смачний овоч, з якого можна готувати смачні та легкі салати, а також борщ, "Шпундру". Навіть якщо буряки посмажити чи запекти, вони не втратять своїх корисних властивостей. Але слід пам'ятати, що у буряках можуть накопичуватися нітрати у процесі вирощування овочів, а від повторного розігрівання кількість нітратів збільшується.

  • Картопля

Картопля – найпростіший і найсмачніший овоч, в якому багато вітамінів, а саме В6 і С, залізо. Ще в ньому є клітковина, білки.

Дуже важливо – правильно готувати картоплю, не смажити її у великій кількості олії, тому що продукт втратить всі корисні властивості. Ще важливо знати, що якщо картопля приготовлена на олії і ви її кілька разів розігрієте, вона перетвориться на небезпечні канцерогенні сполуки.

Чорна кава - секретна зброя у схудненні: Скільки пити, щоб втратити зайві кілограми

четвер, 31 липень 2025, 16:30

Кава - не лише улюблений напій мільйонів людей, а й справжній помічник у боротьбі з зайвою вагою. Нові дослідження науковців з Гарварду показали: чотири чашки чорної кави на день можуть знизити рівень жиру в організмі на 4%, передають Патріоти України....

Результат вражає! Мати трьох дітей схудла на 25 кг і вилікувала діабет, просто відмовившись від одного продукту (фото до і після)

четвер, 31 липень 2025, 16:13

41-річна Люсі Касл із Лестершира, Велика Британія, всього за кілька місяців скинула 25 кг - без уколів, пігулок чи дорогих процедур. Вона просто відмовилась від "сирної" залежності, яка щороку коштувала їй понад £1200 (понад 60 000 грн), передають Патр...