Овочі є невід'ємною частиною раціону кожного. Їх можна їсти в будь-якому вигляді, фахівці рекомендують вживати завжди сезонні овочі, в них найбільше корисних речовин. Запечені та приготовані в духовці овочі також корисні, головне – не смажити їх, передають Патріоти України.
Броколі – дуже цінний та смачний овоч, в якому денна норма вітаміну С, вітаміни А, К, В9. Для того щоб він залишався корисним після приготування, найкраще його готувати на пару або варити: хрустка броколі – 1,5-2 хвилини, злегка хрумка – 3-4 хвилини, м'яка броколі – 6-8 хвилин. Найкраще – запекти її.
Часник є невід'ємним інгредієнтом у приготуванні м'яса, а також салатів, намазок. Він надає стравам приємного смаку і запаху завдяки ефірним оліям, які в ньому є. Варто зазначити, що під час термічної обробки в часнику руйнується аліцин – сильний антиоксидант, який пов'язує вільні нестабільні радикали. Цей захисний бар'єр від пошкодження та зміни клітин є найціннішим його компонентом. При термічній обробці речовина руйнується, і чим довше варити або смажити продукт, тим менше аліцину залишається.
Під час приготування страв з часником його потрібно додавати в кінці приготування. А якщо повторно розігрівати, цих речовин уже не буде.
Буряк
Буряк – дуже цінний та смачний овоч, з якого можна готувати смачні та легкі салати, а також борщ, "Шпундру". Навіть якщо буряки посмажити чи запекти, вони не втратять своїх корисних властивостей. Але слід пам'ятати, що у буряках можуть накопичуватися нітрати у процесі вирощування овочів, а від повторного розігрівання кількість нітратів збільшується.
Картопля – найпростіший і найсмачніший овоч, в якому багато вітамінів, а саме В6 і С, залізо. Ще в ньому є клітковина, білки.
Дуже важливо – правильно готувати картоплю, не смажити її у великій кількості олії, тому що продукт втратить всі корисні властивості. Ще важливо знати, що якщо картопля приготовлена на олії і ви її кілька разів розігрієте, вона перетвориться на небезпечні канцерогенні сполуки.
Ваші рушники після прання стали жорсткими і неприємними на дотик? Ви не одні - це поширена проблема, яку часто створюють звички прання та сушки, передають Патріоти України. Більшість людей додають кондиціонер, думаючи, що він зробить рушники м’якими. Н...
Інженери з Університету Пердью виявили, що засоби для гарячої укладки волосся можуть становити серйозну небезпеку для здоров’я, передають Патріоти України. Під час використання таких продуктів у поєднанні з тепловими приладами — випрямлячами, фенами чи...