А ви це знали? Користь і шкідливість капусти: Кому не можна її їсти, а деяким вона допоможе як ліки

Проста білокачанна капуста є одним з основних овочів, який знайдеться під рукою практично на кожній кухні, передають Патріоти України.

У ній містяться мінеральні солі (сірка, кальцій, калій, фосфор), клітковина, корисні жири, лактаза, ліпаза, протеаза, вітамін А, вітамін В1, вітамін З, А також інші ферменти і вітаміни.

Відомо, що, наприклад, у свіжій білокачанній капусті міститься стільки ж вітаміну С, скільки в апельсинах і лимонах. Рослина відрізняється високим вмістом вітаміну P.

У чому користь капусти

Звернемо увагу на те, що проста білокачанна капуста відрізняється низькою калорійністю (наприклад, всього 28 калорій припадають на 100 грам овоча). При цьому капуста позитивно впливає на систему травлення людини. Вона позитивно впливає на метаболізм, а також є природним очищувачем організму, допомагаючи виводить шлаки, токсини і холестерин.

Кому не можна їсти капусту

У той же час капуста строго протипоказана для людей, які піддалися оперативному втручанню на шлунково-кишковому тракті. Пояснення просте - овоч не рекомендується в ході відновлення організму після операції. Протипоказана капуста для людей з панкреатитом. Ще один важливий нюанс: капуста не рекомендується для зовсім маленьких дітей у віці до двох років.

Капуста як ліки?

З давніх-давен були відомі корисні властивості капусти, які допомагали від різних хвороб. Можна вірити, чи ні, але капусті приписують позитивні властивості при боротьбі з безсонням. Що лікує свіжа капуста: стверджується, що овоч також здатний заспокоювати головні болі, лікувати глухоту. А крім того, капуста часто використовується як дієвий народний метод "з бодуна" - їй приписують позитивні властивості після алкогольних інтоксикацій. Ще одна властивість - капусту як подорожник радять прикладати до ран і фурункулів.

Яка шкода від капусти

При вживанні капусти слід дотримуватися певних правил. Не варто надмірно налягати на овоч, адже ви ризикуєте заробити здуття живота. Крім того, це також загрожує діареєю і навіть блювотою. Білокачанна капуста протипоказання: лікарі забороняють вживання капусти людям, що страждають захворюваннями щитовидною залозою, а також при гострих шлункових патологіях і ентероколіті.

Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

середа, 1 травень 2024, 18:15

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати, передають Патріоти України. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки...

Швидкий салат з картоплі та грибів для несподіваних гостей

середа, 1 травень 2024, 17:05

Коли на порозі з’являються несподівані гості, потрібно терміново щось придумати на стіл. Найпростіше приготувати смачний салат із доступних продуктів. Це буде смачно та гості будуть нагодовані, передають Патріоти України. З продуктів вам знадобляться ...