Процес варіння заморожених пельменів знайомий абсолютно всім. Здавалося б, що в цьому складного. Але, по суті, ми їх готуємо абсолютно неправильно. В результаті виходить, що деякі з них розварюються і розвалюються або злипаються. Щоб не відбувалося таких неприємностей, найкраще варити пельмені за методом китайців, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Китайська мудрість
Виявляється, вперше пельмені з'явилися саме в Китаї. За легендою придумав цю страву Чжан Чжунцзін, місцевий лікар, до того ж в медичних цілях — щоб обмороження лікувати. Досить незвичайний і несподіваний поворот. Після закінчення століть з'явилися в Китаї і правила їх готування. Адже перш, ніж вживати страву в їжу, її потрібно правильно приготувати — зварити.
Метод варіння полягає в попередньому замочуванні пельменів, які до цього піддавалися заморожуванню і 3-кратному варінню. До речі, якщо цю процедуру проводити невірно, то природно, пельмені, як уже всі здогадалися, розваляться. Замочувати їх потрібно обов'язково в чистій прохолодній воді всього на три хвилини. При цьому вони зберігають свій первісний вигляд.
Навіщо це робити
Причина для замочування пельменів після заморозки одна — щоб при їх зануренні в окріп тісто не розтріскалося, і вони зберегли свою цілісність. Під час процесу замочування температура самих пельменів і повітря в кімнаті (на кухні) стають однаковими. Це своєрідне розморожування, тільки щадне.
Забуваємо про окріп
Наші мами і бабусі пояснювали, що кидати пельмені в воду потрібно тоді, коли остання почне добре кипіти. Але це помилка. В результаті пельмені тріскаються і приготування їх виходить нерівномірним — тісто вже готове, а м'ясо ще необхідно варити. Виною всьому величезна різниця між температурою води і тим, що в ній вариться.
Як робити правильно
У каструлю слід налити велику кількість води. На 400 г пельменів (стандартна пачка) потрібно три літри води. Чекаємо, поки вона почне закипати (на дні каструлі з'являються бульбашки), додаємо туди сіль і все це розмішуємо. Знову чекаємо, поки вода почне потроху закипати і тільки зараз кидаємо пельмені.
Три склянки холодної води
Під час варіння тричі в каструлю додається вода. Так готова страва буде максимально смачною і презентабельною. Такий метод забезпечує зниження температури, а також тиску в момент кипіння води триразово. Тісто при цьому вариться трохи повільніше, ніж зазвичай, а м'ясо, навпаки, швидше. Зрештою ми отримуємо ідеальний результат.
Як правильно організувати процес варіння
Пельмені закидаються в закипаючу воду. Як тільки вона починає повноцінно кипіти, туди додається стакан холодної звичайної води. Таким чином градус знижується, а процес варіння сповільнюється. Те ж саме проробляємо ще двічі. Після того, як вода закипить тричі, пельмені витягуються і подаються до столу. Вони готові до вживання.
Рекомендації з приготування страви від китайців
Є й інші поради, які дозволять приготувати красиву і смачну страву:
При правильному готуванні пельмені завжди будуть красивими, соковитими і дуже смачними.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...