Смачний і соковитий шашлик - це справжнє мистецтво. Часом приготувати його не так просто, як це може здатися на перший погляд. Інколи рекомендують сипати на вугілля сіль, передають Патріоти України. Навіщо так робити?
Одне з найважливіших правил, яке слід дотримуватися під час приготування шашлику на вугіллі — це підтримування стабільного жару. Здається, що в цьому немає нічого складного. Однак, насправді, це далеко не так.
Пробему створює жир, який скапує з м'яса на вугілля, провокуючи загорання вогню. Через цей жир шашлик може повністю згоріти. Тому час від часу полум'я доводиться гасити.
Зазвичай це роблять за допомогою води, поливаючи невелику її частину з пляшки. Інколи також використовують інші напої, зокрема, пиво. Дехто навіть вважає, що в такому разі м'ясо матиме особливий смак.
Таке вирішення проблеми не завжди доречне. Рідина дійсно гасить вогонь, але вона додатково збиває жар, чого допускати не можна, адже шашлик може недостатньо приготуватися.
І ось саме тут допоможе звичайна кухонна сіль. Коли вугілля вже готове, жару достатньо, щоб смажити шашлик, зверху потрібно поступово насипати трішки солі (не більше 100-200 г). Будьте обережними, адже крупинки солі можуть "вибухати" від високої температури, тому слід берегти шкіру від опіків.
Як тільки пройде реакція, на мангал можна ставити шампури з шашликом. Сіль не лише запобігає горінню жира, але й допомагає зменшити кількість попелу. М'ясо буде готовим вже за 15-17 хвилин і при цьому не забрудниться гаром від вугілля.
Дослідження показали, що самки собак "оцінюють своїх господарів набагато суворіше, ніж самці". Британський ветеринар Алекс Кроу у своєму новому відео у TikTok розповів, що собаки жіночої статі частіше оцінюють рівень компетентності свого господаря, пер...
Отруєння полуницею, обробленою хімікатами (наприклад, пестицидами або нітратами), може проявитися вже через 30 хвилин – 2 години після вживання. Перші симптоми залежать від виду хімікатів, але найпоширеніші такі, передають Патріоти України..