А ви це знали? Названо найкорисніші та найнебезпечніші для здоров'я види сала

Сало - це дуже корисний для здоров'я і поживний продукт, який надовго прибирає відчуття голоду, насичує клітини цінними мікроелементами і вітамінами. Однак не всі види сала однаково корисні, деякі вживати в їжу небезпечно, передають Патріоти України.

Дієтологи наполягають, що сало можна і потрібно вводити в раціон, але в помірних кількостях. 2-3 тонких скибочки сала з салатом зі свіжих овочів принесуть максимум користі організму і ніяк йому не зашкодять.

Йдеться про сире солоне сало зі спеціями. Саме таке сало вважається найбільш корисним для здоров'я людини. Жири в сирому салі сирого засолювання мають унікальні природні властивості, добре засвоюються організмом.

Але все змінюється, якщо сало запекти, зварити або використовувати в їжу копчений продукт. Таке сало втрачає свої корисні властивості, оскільки жири в ньому змінюють біохімічну структуру.Крім того, для максимальної користі для здоров'я, вживати в їжу слід свіже солоне сало без м'ясних прожилок. Справа в тому, що в м'ясних шарах можуть перебувати небезпечні для людини паразити, при засолюванні вони нікуди не дінуться. Знищити шкідливі мікроорганізми можна тільки шляхом термообробки, але при цьому, як ми вже зрозуміли, сало втратить цілющі властивості.

Щоб правильно засолити свіже сало, необхідно його вимити, нашпигувати шматочками часнику, натерти з усіх боків сумішшю солі і пряних трав. Накрити гнітом в глибокій каструлі і залишити на три дні. Після цього сало необхідно тонко нарізати і можна подавати до столу.

Варто знати! Чи справді кефір та йогурт такі корисні для мікрофлори

понеділок, 20 січень 2025, 5:40

Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...

Доступні всім! Названо продукти, які зберігають молодість тіла

неділя, 19 січень 2025, 19:09

Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...