Гіпертонія — ознака нашого часу, спричинена малорухливим способом життя, зловживанням алкоголем, недостатньою фізичною активністю і, нарешті, обробленою їжею, багатою насиченими жирами та натрієм, пише видання Zywienie.abczdrowie, передають Патріоти України.
Щоб не перевищувати норму споживання солі, рекомендовану ВООЗ і науковими товариствами, тобто близько 5 г на день, сільничку слід викинути з дому назавжди. Крім того, не тільки не варто досолювати жодні страви, а й виключити з раціону консервовані з додаванням солі продукти. Потрібно сильніше приправляти страви спеціями, що імітують смак солі, але не містять натрію.
Морські водорості є джерелом багатьох цінних мінералів і мають характерний солонуватий смак. Їх можна придбати в магазинах здорової їжі. Вони не містять натрію, але досить багато — йоду і кальцію. Дослідження показує, що морські водорості також є джерелом таких інгредієнтів, як розчинні харчові волокна, пептиди, флоротаніни та мінерали. Вони, на думку вчених, можуть позитивно впливати на кровоносну систему.
Гранульований часник — пряність, до якої ми тягнемося лише тоді, коли під рукою немає свіжого часнику — є чудовою заміною солі. Хоча його ефект зниження артеріального тиску не такий сильний, як у свіжого часнику. Одна чайна ложка цієї спеції містить лише 1,86 мг натрію, тоді як така ж кількість кухонної солі містить цілих 2360 мг натрію.
Головна особливість куркуми в тому, що вона здатна підвищувати засвоєння мікроелементів з інших продуктів — наприклад, якщо ми їмо томатний соус, багатий цінним для серця калієм, варто додати туди куркуму. Крім того, вона має протизапальну дію, тому може захистити організм, включаючи серцево-судинну систему, від ушкоджень, спричинених запаленням.
Якщо нам не вистачає смаку, варто мати під рукою ароматну копчену паприку. Ця спеція також має потенціал зменшити запалення в організмі та регулювати рівень цукру в крові.
Посивіння – природний процес, пов'язаний зі старінням, генетикою, умовами навколишнього середовища. Також на нього впливають вітаміни q мікроелементи – їхня нестача може прискорити посивіння і навіть призвести до передчасної втрати пігменту, передають ...
Їсти огірки щодня — загалом корисно, але є кілька нюансів, про які варто знати, передають Патріоти України. Якщо немає індивідуальної непереносимості або медичних протипоказань, огірки можна їсти щодня — це корисний і освіжаючий продукт, який підтримує...