Курячі яйця - універсальний продукт, який стане незамінним інгредієнтом вашої страви або рятівником, коли лінь довго стояти біля плити, передають Патріоти України.
Їх часто готують на сніданок, як перекус, додають в салати або закуски. Однак чи замислювалися ви про те, що яйця можуть стати шкідливими відразу після варіння.
Більшість людей знає про те, як варити яйця, що додавати в воду при варінні або як зробити так, щоб шкаралупа добре відставала від шкаралупи. Але чи знаєте ви, що перетравлювати яйця категорично не можна.
У питанні варіння яєць не можна сподіватися на те, що вийде приготувати "на око". Необхідно в цій справі все робити чітко за часом.
Під час варіння яєць виділяється сірководень і він у міру нагрівання оболонки проникає всередину продукту. У самому жовтку міститься залізо. При впливі з сірководнем з'являються сульфіди. Вони надають жовтку зеленуватий колір.
Також варто відзначити, що в білку яйця є сірка і при поєднанні з воднем вона утворює токсичний газ. Після варіння яйце обов'язково необхідно помістити в холодну воду, щоб залишкове тепло не дозволило яйцю перетравитися
Курячі яйця не можна варити довше 10 хвилин після початку кипіння води.
Як довго варити яйця:
Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...
Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...