А ви це знали? Що корисніше - шарон та хурма - і кому про смаколики краще забути

Хурма має різні сорти, які можуть різнитися за зовнішнім виглядом та смаком. Окрім "традиційної" східної хурми, популярний ще шарон. Варто знати, яка різниця між ягодами, передають Патріоти України з посиланням на Instagram-сторінку дієтолога Наталії Самойленко.

Яка різниця між шароном та хурмою

За словами експерта, такі ягоди - фаворит цього сезону.

Різниця між ними невелика, адже шарон і хурма має помаранчевий колір через каротиноїди. До того ж це чудове джерело клітковини і різних мікроелементів та вітамінів.

Шарон зазвичай великий, більше схожий на яблуко чи айву. Особливо слід знати про великий вміст заліза у ягодах.

"Тому дівчата, які мають ознаки анемії, будь ласка, їжте цей фрукт в сезон", - зазначила Самойленко.

В шароні трохи більше цукру і це відчувається по приємному солодкому смаку. В хурмі є така в'яжуча особливість, яка не всім подобається. Вміст цукрів там також великий, але трохи менший ніж в шароні.

Найкраще їсти ягоди щоденно в першій половині дня.

Важливо, що дуже тверді плоди, найімовірніше, недозрілі, а занадто м'які, які розтікаються в руках - перезрілі, хоча й дуже солодкі. Ідеально, коли під час натискання ви відчуваєте, як злегка здавлюєте хурму.

Кому не можна їсти хурму

Хурму заборонено їсти людям при спайках в кишківнику, а також закрепах. Також краще відмовитися від ягоди при панкреатиті.

Не рекомендується людям, схильним до повноти і швидкому набору зайвої ваги.

До того ж краще не їсти хурму при діабеті, бо в ній міститься велика кількість природних цукрів.

На порожній шлунок ягода буде впливати як сильний подразник. Якщо регулярно харчуватися хурмою на голодний шлунок, можна спровокувати розвиток виразки.

В особливо критичних ситуаціях хурма стає винуватицею такого небезпечного стану як непрохідність кишечнику.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...