Хурма має різні сорти, які можуть різнитися за зовнішнім виглядом та смаком. Окрім "традиційної" східної хурми, популярний ще шарон. Варто знати, яка різниця між ягодами, передають Патріоти України з посиланням на Instagram-сторінку дієтолога Наталії Самойленко.
За словами експерта, такі ягоди - фаворит цього сезону.
Різниця між ними невелика, адже шарон і хурма має помаранчевий колір через каротиноїди. До того ж це чудове джерело клітковини і різних мікроелементів та вітамінів.
Шарон зазвичай великий, більше схожий на яблуко чи айву. Особливо слід знати про великий вміст заліза у ягодах.
"Тому дівчата, які мають ознаки анемії, будь ласка, їжте цей фрукт в сезон", - зазначила Самойленко.
В шароні трохи більше цукру і це відчувається по приємному солодкому смаку. В хурмі є така в'яжуча особливість, яка не всім подобається. Вміст цукрів там також великий, але трохи менший ніж в шароні.
Найкраще їсти ягоди щоденно в першій половині дня.
Важливо, що дуже тверді плоди, найімовірніше, недозрілі, а занадто м'які, які розтікаються в руках - перезрілі, хоча й дуже солодкі. Ідеально, коли під час натискання ви відчуваєте, як злегка здавлюєте хурму.
Хурму заборонено їсти людям при спайках в кишківнику, а також закрепах. Також краще відмовитися від ягоди при панкреатиті.
Не рекомендується людям, схильним до повноти і швидкому набору зайвої ваги.
До того ж краще не їсти хурму при діабеті, бо в ній міститься велика кількість природних цукрів.
На порожній шлунок ягода буде впливати як сильний подразник. Якщо регулярно харчуватися хурмою на голодний шлунок, можна спровокувати розвиток виразки.
В особливо критичних ситуаціях хурма стає винуватицею такого небезпечного стану як непрохідність кишечнику.
Білий хліб має репутацію не зовсім корисного продукту, оскільки його виготовляють з очищеного борошна, позбавленого корисних частин, таких як висівки та зародки. Хоча інколи такий хліб може бути збагачений вітамінами групи В, його споживання все ж варт...
Вапняний наліт – це білі крейдяні мінеральні накопичення у вашому чайнику, які виникають тоді, коли воду нагрівають або залишають стояти, передають Патріоти України. З часом вапняний наліт у вашому чайнику може зменшити потік води, вплинути на ефективн...