А ви це знали? Що потрібно додати в молоко, щоб воно не скисло

Поради, які допоможуть уберегти молоко від скисання під час відключень світла, передають Патріоти України.

Пастеризація чи кип'ятіння молока - найперший засіб проти його скисання. Непастеризоване і нестерилізоване молоко скисає за кімнатної температури за 12-24 години після того, як його видоїли. Прокип'ячене молоко може залишатися свіжим до тижня. Значення має і в чому молоко зберігається - найкраще його зберігати в скляному чи фарфоровому посуді.

Якщо не хочеться випивати все молоко одразу, можна скористатися такими способами.

  • Щоб ще довше зберігалося кип'ячене молоко, перед тим, як його кип'ятити, потрібно додати невелику кількість цукру.
  • Дрібка солі, додана в молоко під час кип'ятіння, також збереже його від скисання.
  • Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, під час кип'ятіння можна додати в нього невелику кількість соди.
  • Складно повірити, але дрібка солі допоможе зберегти навіть непастеризоване молоко в холодильнику. Додайте трохи солі в пляшку або пакет молока - і воно збережеться набагато довше. Сіль потрібно додати зразу під час відкривання пакету або пляшки. Якщо додати потім, не спрацює.
  • Подібний ефект можна спостерігати від листя хріну - пару листочків, доданих у місткість із молоком, надовго збережуть його свіжим.
  • Листки м'яти, якщо покласти його в молоко, також допоможуть уникнути скисання.

А ви в списку? ТОП-3 знаки зодіаку, які до кінця 2025 року досягнуть успіху у всіх сферах

вівторок, 16 грудень 2025, 6:49

Астрологи езотеричного сайту Your Tango впевнені, що деякі знаки зодіаку витягнуть свій «щасливий квиток» в останній місяць 2025 року, передають Патріоти України. З астрологами погоджуються колеги з сайту Collective World. «У грудні 2025 року три знаки...

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...