А ви це знали? Що потрібно додати в молоко, щоб воно не скисло

Поради, які допоможуть уберегти молоко від скисання під час відключень світла, передають Патріоти України.

Пастеризація чи кип'ятіння молока - найперший засіб проти його скисання. Непастеризоване і нестерилізоване молоко скисає за кімнатної температури за 12-24 години після того, як його видоїли. Прокип'ячене молоко може залишатися свіжим до тижня. Значення має і в чому молоко зберігається - найкраще його зберігати в скляному чи фарфоровому посуді.

Якщо не хочеться випивати все молоко одразу, можна скористатися такими способами.

  • Щоб ще довше зберігалося кип'ячене молоко, перед тим, як його кип'ятити, потрібно додати невелику кількість цукру.
  • Дрібка солі, додана в молоко під час кип'ятіння, також збереже його від скисання.
  • Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, під час кип'ятіння можна додати в нього невелику кількість соди.
  • Складно повірити, але дрібка солі допоможе зберегти навіть непастеризоване молоко в холодильнику. Додайте трохи солі в пляшку або пакет молока - і воно збережеться набагато довше. Сіль потрібно додати зразу під час відкривання пакету або пляшки. Якщо додати потім, не спрацює.
  • Подібний ефект можна спостерігати від листя хріну - пару листочків, доданих у місткість із молоком, надовго збережуть його свіжим.
  • Листки м'яти, якщо покласти його в молоко, також допоможуть уникнути скисання.

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня

неділя, 15 червень 2025, 17:35

Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...

Не зашкодити серцю та суглобам: Чи корисний біг для людей за 60 років?

неділя, 15 червень 2025, 13:05

Після настання 60 років від занять бігом краще відмовитися і замінити їх іншою активністю, наприклад скандинавською ходьбою. Ця рекомендація є загальною настановою, яка базується на статистичному збільшенні ризиків з віком, згідно з Рекомендаціями ВООЗ...