А ви це знали? ТОП-10 продуктів, які ні в якому разі не можна гріти в мікрохвильовці

У великих містах важливо швидко доїхати до роботи або відвезти дитину в школу, встигнувши при цьому приготувати або розігріти сніданок чи вечерю. Зручний і швидкий спосіб - покласти продукт в мікрохвильову піч. Однак, не всі продукти корисні та безпечні після обробки в мікрохвильовці, передають Патріоти України.

Яйця

Готувати яйця ціликом в мікрохвильовій печі небажано. Під впливом високої температури білок всередині шкаралупи сильно нагрівається і шкаралупа може лопнути. Опісля вам доведеться довго відмивати поверхню печі.

Розігрів готових яєць погано впливає на білок. Він змінює структуру, а вживання розігрітих яєць може викликати діарею і навіть легке отруєння.

А ось приготувати яєчню в мікрохвильовці нескладно і безпечно. З цим впорається навіть дитина. Досить скористатися спеціальною формою для приготування яєчні.

М'ясо

Приготувати великий свинячий окіст в мікрохвильовій печі - простіше нікуди. Навіть реклама радить вибирати саме цей спосіб. Однак, якщо в духовці м'ясо пропікається повністю, то в мікрохвильовій печі продукт залишається всередині сирим. Краще розріжте м'ясо на невеликі шматочки. Посмажте у сковороді-вок або на грилі. В такому випадку страва приготується швидко і точно просмажиться.

При розморожуванні м'яса в мікрохвильовій печі будьте уважні. Поверхня продукту швидко відтає і нагрівається. При цьому на шматочку м'яса можуть з'явитися підсмажені краї, але всередині м'ясо залишається замерзлим. Після цього кухарі часто кладуть шматочок відтавати. Це небезпечно: на ньому обов'язково з'являться бактерії.

Безпечні способи розморожування м'яса:

  • Довгий спосіб - залиште заморожене м'ясо в холодильнику;
  • Швидкий спосіб - помістіть м'ясо в теплу воду.

Ковбаски в оболонці

Приготувати або підігріти м'ясні ковбаски в мікрохвильовій печі - не найкращий спосіб. М'ясо під плівкою щільно утрамбоване. При сильному нагріванні плівка лопається, а шматочки м'яса і жиру розлітаються по стінках мікрохвильової печі.

Безпечний спосіб: посмажте купати на сковороді, в пароварці або на грилі без масла. Це не так швидко, але без нервів.

Вершкове масло

У мікрохвильовій печі зручно розтоплювати вершкове масло. Однак, не всі знають на який час потрібно поставити таймер. Масло часто перетворюється в рідину і в підсумку продукт або заново заморожують, або виливають в раковину. Вершкове масло в упаковці з фольги не можна розігрівати. Вона легко займається і може статися пожежа.

Безпечний спосіб: покладіть вершкове масло на щось тепле або залиште в не холодному приміщенні.

Зелень

Спробуйте підігріти зелений салат або шпинат в мікрохвильовій печі. При цьому у продуктів відразу зміниться вид - вони ніби зів'яли або пролежали в магазині без дотримання терміну зберігання.

Під час підігріву зелень втрачає зовнішні та смакові якості. При цьому в складі продуктів містяться нітрати, які після теплової обробки перетворюються в токсини. Вживання шпинату або салату в підігрітому вигляді може викликати отруєння.

Ягоди та фрукти

Ягоди та фрукти при заморожуванні зберігають корисні властивості. Однак, не поспішайте розморожувати або готувати їх у мікрохвильовій печі. Неправильний час перетворить їх в кашку.

Безпечний спосіб: витягніть ягоди з морозилки заздалегідь. Залиште їх в холодильнику або в приміщенні.

Не готуйте пироги, запіканки, смузі з ягодами (особливо з виноградом) в мікрохвильовці. У момент нагрівання велика частина корисних елементів випаровується. До того ж через велику кількість вологи цілі ягоди будуть вибухати.

М'ясо птиці

У курки та індички багато білка - 20-21 гр. на 100 грамів продукту. Якщо ви вирішили підігріти піцу, сендвічі або пиріжки з вчорашньою курочкою в мікрохвильовці, то краще підберіть інший спосіб. Структура білка в несвіжої птиці при нагріванні змінюється. Наслідки - нетравлення, здуття живота і нудота. Щоб м'ясо не пропало - з'їжте його холодним. Додайте в салат або в сендвіч з овочами.

Безпечний спосіб: при гострій потребі підігріти птицю, поставте її на низьку температуру на тривалий час.

Гриби

Приготували грибну страву - з'їжте його в той самий день. У грибах, як і в птахах, багато білка. Повторна теплова обробка в мікрохвильовій печі погано відгукнеться на травленні.

Безпечний спосіб: розігрівайте гриби в духовці або на плиті. Для більшої користі їжте грибну страву ледве теплою.

Кисломолочні продукти

Холодний кефір або йогурт не поспішайте прибирати в мікрохвильовку. У кисломолочних продуктах знаходяться живі лакто- та біфідобактерії. При високих температурах вони гинуть. Після цього продукт згортається і втрачає смак.

Підігрівати кефір в упаковці небезпечно, оскільки в матеріалі можуть міститись шкідливі речовини. До того ж упаковка може лопнути.

Безпечний спосіб: перелийте продукт в стакан і залиште в кімнаті. Так ви отримаєте максимальну користь для здоров'я.

Мед

Мед не втрачає корисних властивостей при правильному зберіганні. Іноді він застигає або кристалізується, і його прибирають в мікрохвильову піч. Цього робити не можна: при нагріванні продукт змінює смак і властивості. Їжте мед у звичайному вигляді або підігрівати на водяній бані. Температура при цьому не повинна перевищувати 40 градусів.

ТОП-4 хитрощі при замочуванні гороху, про які не знають багато господинь

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:12

Багато господинь не надто часто готують напрочуд смачні, а головне - корисні та поживні страви на основі гороху, передають Патріоти України. Вони пояснюють це тим, що з цим продуктом доводиться багато поратися. Щоб такої ситуації не виникло, скористайт...

Родина оцінить! Смажені сирні палички - швидко та дуже смачно

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:13

Так багато існує рецептів, але кожен раз на сніданок чи на перекус ціла проблема згадати якийсь найшвидший з них для приготування. Стояти довго біля плити теж така собі ідея. Є цікавий та смачний варіант швидкого перекусу з твердого сиру, передають Пат...