Прилипає, підгоряє, погано смажиться - звичайні проблеми під час приготування картоплі. Але від ідеалу будь-яку господиню віддаляють кілька хитрощів. Приготувати смачну смажену картоплю не настільки вже й складно, передають Патріоти України.
Як правильно обрати картоплю
До вибору картоплі варто поставитися відповідально, від цього залежить якість і смак страви. Рекомендується вибирати картоплю з низьким вмістом крохмалю. Коренеплоди повинні бути гладкими, бажано одного розміру.
Картоплю зеленого відтінку краще кудись відкласти. Страва з такою картоплею буде несмачною. До того ж, є ризик отруїтися.
Для того, щоб картопля добре просмажилася, потрібно нарізати її невеликими шматочками (кубиками або соломкою). Якщо ж хочеться великих шматочків, картоплю рекомендується варити 5-7 хвилин.
Перед смаженням варто замочити картоплю у воді, щоб позбутися від зайвого крохмалю. Найкраще залишити коренеплоди у воді на усю ніч, можна й на кілька годин. Якщо часу немає, коренеплоди потрібно ретельно промити під холодною водою. Не варто забувати обсушувати картоплю перед приготуванням.
Секрети приготування смаженої картоплі
Як приготувати смачну смажену картоплю:
Типові помилки під час приготування картоплі
Типові помилки під час приготування смаженої картоплі:
Картопля наявна у раціоні більшості людей. Це універсальний продукт, який можна смажити, варити, запікати. Щоб не зіпсувати улюблену усіма страву, потрібно дотримуватися простих рекомендацій.
Помідори самі по собі не сприяють набору ваги — навпаки, вони є низькокалорійним продуктом, багатим на воду, клітковину, вітаміни (особливо C, K, A) та антиоксиданти, зокрема лікопен, передають Патріоти України. Ось кілька фактів:. Помідори — не причин...
Соняшникова олія – це популярний продукт, який завжди рятує під час смаження страв. Але мало хто знає про те, як правильно слід зберігати таку олію, передають Патріоти України. Справа в тому, що продовжити термін життя продукту і зберегти його смакові ...