Прилипає, підгоряє, погано смажиться - звичайні проблеми під час приготування картоплі. Але від ідеалу будь-яку господиню віддаляють кілька хитрощів. Приготувати смачну смажену картоплю не настільки вже й складно, передають Патріоти України.
Як правильно обрати картоплю
До вибору картоплі варто поставитися відповідально, від цього залежить якість і смак страви. Рекомендується вибирати картоплю з низьким вмістом крохмалю. Коренеплоди повинні бути гладкими, бажано одного розміру.
Картоплю зеленого відтінку краще кудись відкласти. Страва з такою картоплею буде несмачною. До того ж, є ризик отруїтися.
Для того, щоб картопля добре просмажилася, потрібно нарізати її невеликими шматочками (кубиками або соломкою). Якщо ж хочеться великих шматочків, картоплю рекомендується варити 5-7 хвилин.
Перед смаженням варто замочити картоплю у воді, щоб позбутися від зайвого крохмалю. Найкраще залишити коренеплоди у воді на усю ніч, можна й на кілька годин. Якщо часу немає, коренеплоди потрібно ретельно промити під холодною водою. Не варто забувати обсушувати картоплю перед приготуванням.
Секрети приготування смаженої картоплі
Як приготувати смачну смажену картоплю:
Типові помилки під час приготування картоплі
Типові помилки під час приготування смаженої картоплі:
Картопля наявна у раціоні більшості людей. Це універсальний продукт, який можна смажити, варити, запікати. Щоб не зіпсувати улюблену усіма страву, потрібно дотримуватися простих рекомендацій.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...