А ви це знали? Цих помилок не можна припускатися, якщо ви вирішили посмажити картоплю - можуть зіпсувати геть усе

Прилипає, підгоряє, погано смажиться - звичайні проблеми під час приготування картоплі. Але від ідеалу будь-яку господиню віддаляють кілька хитрощів. Приготувати смачну смажену картоплю не настільки вже й складно, передають Патріоти України.

Як правильно обрати картоплю

До вибору картоплі варто поставитися відповідально, від цього залежить якість і смак страви. Рекомендується вибирати картоплю з низьким вмістом крохмалю. Коренеплоди повинні бути гладкими, бажано одного розміру.

Картоплю зеленого відтінку краще кудись відкласти. Страва з такою картоплею буде несмачною. До того ж, є ризик отруїтися.

Для того, щоб картопля добре просмажилася, потрібно нарізати її невеликими шматочками (кубиками або соломкою). Якщо ж хочеться великих шматочків, картоплю рекомендується варити 5-7 хвилин.

Перед смаженням варто замочити картоплю у воді, щоб позбутися від зайвого крохмалю. Найкраще залишити коренеплоди у воді на усю ніч, можна й на кілька годин. Якщо часу немає, коренеплоди потрібно ретельно промити під холодною водою. Не варто забувати обсушувати картоплю перед приготуванням.

Секрети приготування смаженої картоплі

Як приготувати смачну смажену картоплю:

  • вибирати для смаження чавунну сковорідку з товстим дном;
  • картоплю рекомендується смажити на соняшниковій олії, яку потрібно заздалегідь добре підігріти;
  • викласти картоплю у один шар;
  • не перемішувати картоплю занадто часто, але й не забувати про неї. Найкраще перемішувати коренеплоди кожні 5 хвилин;
  • солити страву необхідно наприкінці приготування.

Типові помилки під час приготування картоплі

Типові помилки під час приготування смаженої картоплі:

  • не обрізати зелені ділянки. Це соланін — небезпечна отрута. Краще взагалі викинути таку картоплю;
  • не промивати картоплю. У такому разі на коренеплодах залишається крохмаль. Через нього не вдасться домогтися золотавої, хрусткої скоринки;
  • класти мокру картоплю на сковорідку. У такому вигляді вона не буде хрусткою;
  • класти на сковорідку товстий шар картоплі. У такому разі вона перетвориться на один злиплий шматок;
  • нарізати скибочки різного розміру. Картопля просмажиться нерівномірно, місцями буде підгорілою, місцями — сирою;
  • класти картоплю у не розігріту олію. Через це коренеплоди будуть прилипати до сковорідки.

Картопля наявна у раціоні більшості людей. Це універсальний продукт, який можна смажити, варити, запікати. Щоб не зіпсувати улюблену усіма страву, потрібно дотримуватися простих рекомендацій.

Джерело: UkrMedia

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...

Чому ми забуваємо, навіщо прийшли у кімнату - "ефект дверного отвору"

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:29

Момент, коли ви стоїте в дверях кухні чи іншої кімнати і думаєте: "Навіщо я сюди прийшов?", знайомий багатьом. Це не ознака втрати пам’яті — просто працює так званий ефект дверного отвору. передають Патріоти України. Що це таке Вчені, зокрема Габріель...