А ви це знали? З яких причин може кришитися домашнє та магазинне вершкове масло

Гаряча каша, ароматна відварна картопелька з кропом і звичайний бутерброд до ранкового чаю складно уявити собі без цього продукту, який ще й позитивно позначається на стані шкіри, роботі судин та головного мозку, зазначають Патріоти України.

Проте, коли вершкове масло кришиться, а кожна хвилина на рахунку, дуже хочеться зрозуміти причину, щоб уникнути втрати часу, грошей і гарного настрою у майбутньому.

Склад натурального масла і причини того, що воно кришиться

Масло — це продукт, який робиться з молока і вершків. Все. Більше жодних сторонніх домішок у складі не може бути, тому навіть витягнутий із холодильника шматок повинен добре різатися і без проблем намазуватися на хліб. Не надто сумлінні виробники з метою здешевлення і зниження виробничих витрат додають до масла воду і рослинні жири. У результаті отримують продукт, що має до масла лише віддалене відношення — спред або маргарин. Такий продукт кришиться, якщо:

  • у складі великий відсоток води;
  • масло неправильно зберігалося або неодноразово піддавалося повторному заморожуванню;
  • не були дотримані технологічні умови виробництва, у результаті чого під час нарізання брикет буде розшаровуватися на дрібні крихти.

Що стосується домашнього масла, яке продають на ринку, то влітку воно більш еластичне через натуральний корм, який їдять корови. Із настанням холодів тварин переводять на сухі корми, що позначається і на характеристиках молочної продукції.

Як вибрати якісне масло:

Звичайно, спробувати продукт, що називається, "на зубок" у супермаркеті неможливо. Тому під час вибору треба враховувати комплекс критеріїв:

  1. Якщо на упаковці крім головного компонента наявні замінники, підсилювачі смаку, ароматизатори та інше, то це вже не масло.
  2. Жирність традиційного селянського або любительського масла варіюється у діапазоні від 72,5 до 82,5 %, а все що нижче — це спреди або маргарин.
  3. Термін зберігання натурального продукту не перевищує 1 місяць, а продовжується він шляхом додавання консервантів і рослинного жиру.
  4. Упаковка обов'язково має містити у собі фольгу: вона краще захищає від сонця та інших зовнішніх факторів.
  5. Натуральний продукт має світло-жовтий відтінок. Глибокий і насичений колір свідчить про наявність барвників, а надто блідий — про присутність домішок.

Щоб остаточно переконатися у якості масла, можна провести вдома простий експеримент: покласти невеликий шматочок у гарячу воду. Натуральний продукт повинен повністю розчинитися, а маргарин або спред розшаруватися на окремі складові. Від придбання неякісних брикетів краще відмовитися, підшукавши більш гідну альтернативу. Ну і, звичайно, натуральне масло за визначенням не може коштувати дешево, адже для виробництва 1 кг продукту потрібно щонайменше 20 л молока. Цей факт також потрібно брати до уваги під час покупки.

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...