Гаряча каша, ароматна відварна картопелька з кропом і звичайний бутерброд до ранкового чаю складно уявити собі без цього продукту, який ще й позитивно позначається на стані шкіри, роботі судин та головного мозку, зазначають Патріоти України.
Проте, коли вершкове масло кришиться, а кожна хвилина на рахунку, дуже хочеться зрозуміти причину, щоб уникнути втрати часу, грошей і гарного настрою у майбутньому.
Склад натурального масла і причини того, що воно кришиться
Масло — це продукт, який робиться з молока і вершків. Все. Більше жодних сторонніх домішок у складі не може бути, тому навіть витягнутий із холодильника шматок повинен добре різатися і без проблем намазуватися на хліб. Не надто сумлінні виробники з метою здешевлення і зниження виробничих витрат додають до масла воду і рослинні жири. У результаті отримують продукт, що має до масла лише віддалене відношення — спред або маргарин. Такий продукт кришиться, якщо:
Що стосується домашнього масла, яке продають на ринку, то влітку воно більш еластичне через натуральний корм, який їдять корови. Із настанням холодів тварин переводять на сухі корми, що позначається і на характеристиках молочної продукції.
Як вибрати якісне масло:
Звичайно, спробувати продукт, що називається, "на зубок" у супермаркеті неможливо. Тому під час вибору треба враховувати комплекс критеріїв:
Щоб остаточно переконатися у якості масла, можна провести вдома простий експеримент: покласти невеликий шматочок у гарячу воду. Натуральний продукт повинен повністю розчинитися, а маргарин або спред розшаруватися на окремі складові. Від придбання неякісних брикетів краще відмовитися, підшукавши більш гідну альтернативу. Ну і, звичайно, натуральне масло за визначенням не може коштувати дешево, адже для виробництва 1 кг продукту потрібно щонайменше 20 л молока. Цей факт також потрібно брати до уваги під час покупки.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...