Багато хто їсть його щодня! Названо найшкідливіший продукт для обіду

Вважається, що в обід можна дозволити собі набагато більший спектр різноманітних продуктів, ніж на вечерю чи сніданок. Пояснюється це досить просто - в другій половині дня більше шансів спалити калорії, отримані разом з їжею передають Патріоти України.

До того ж, у більшості людей в обідню перерву не так багато вільного часу, тому доводиться їсти щось таке, що не вимагає додаткової метушні з приготуванням. Тому вибір часто падає на бутерброди.

Ця страва ідеально підходить для швидкого перекушування, її можна їсти навіть поспіхом. Як начинку, люди часто використовують корисні для здоров'я продукти: авокадо, яйце, овочі, рибу, сир, м'ясо. Однак виявляється, сендвічі не настільки багаті корисними жирами й білками, як може здатися на перший погляд. Адже на маленькому шматочку хліба можна вмістити досить мало інших компонентів.

А ось вуглеводів у такому варіанті обіду чимало. Навіть у разі, коли бутерброд готується на цільнозерновому борошні. Що вже казати про білий хліб, де лише одні порожні калорії.

Часто в бутербродах навіть більше калорій, ніж у деяких десертах. При цьому після сендвіча ви навряд чи не будете відчувати голоду аж до вечері. Зовсім скоро захочеться додатково перекусити. І не факт, що це буде щось корисне.

Звичайно, якщо бутерброд або сендвіч приносить задоволення, час від часу можна побалувати себе такою їжею. Але обов'язково доповніть обід свіжим салатом із зелені та овочів. Тоді страва стане кориснішою і навіть ситнішою.

Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

субота, 18 травень 2024, 12:15

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою. Качку потрібно ...

Це справді працює! Вчені назвали дієту, що допоможе зменшити симптоми стресу і тривожності

субота, 18 травень 2024, 11:30

Дослідження Університету Південної Австралії показало, що середземноморська дієта може зменшити симптоми стресу та тривоги. Провідна дієтологиня і дослідниця, доктор Еванджелін Манціоріс сказала, що дослідження «показує, що коли люди похилого віку дотр...