Бережіться! Домашня консервація може стати "бомбою" уповільненої дії - лікарі назвали причину

Домашні консервовані продукти можуть стати смертельно небезпечними для людини. Недотримання технології при закрутках і заощадженні, неякісні інгредієнти – все це може викликати серйозні захворювання. Чому лікарі називають домашню консервацію "бомбою" уповільненої дії – читайте в матеріалі нижче, зазначають Патріоти України.

При домашньому консервуванні продуктів можуть порушуватися суворі правила безпеки. Їх дотримуються в основному тільки на промислових виробництвах. Недостатньо чиста банка, кришка, вода, брудні руки, погано помиті овочі та фрукти – все це може сприяти попаданню в консервування ботулотоксину.

Ця отрута - одна з найсильніших на планеті, які виробляють мікроорганізми. Вживання в їжу продуктів з ботулотоксинами викликає розвиток ботулізму. Щорічно це захворювання призводить до смерті десятки людей. Як підкреслюють медики, навіть незначна кількість ботулотоксину в організмі людини може спровокувати незворотні наслідки. Від руйнування нервової системи до летального результату.

Мікроорганізмам ботулотоксину досить відсутності повітря і кімнатної температури, щоб дуже швидко розмножуватися. Якщо прокип'ятити продукти після консервації, то і це не врятує від смертельної небезпеки. Менш небезпечними ці мікроорганізми не стануть, оскільки вони спокійно переносять високі температури.

Щоб уникнути зараження продуктів при домашньому консервуванні, рекомендується використовувати спеціальні стерилізатори. У закрутках обов'язково повинна бути кислота - вона завадить розмножуватися токсинам. У ягодах і фруктах достатньо натуральної кислоти, а ось в продуктах з низькою кислотністю ботулотоксини почнуть розмножуватися дуже швидко.

Така банка постоявши деякий час в теплому приміщенні, стане справжньою "бомбою" уповільненої дії. Важливо! Якщо банка або кришка роздулися – це ще не говорить про те, що там є токсини. Найчастіше мікроби ніяк себе не проявляють і продукти не змінюють свій вигляд, запах або зовнішній вигляд.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...