Бережіться! Лікар назвав основні фактори, які викликають алергію навесні

Навесні алергіки страждають насамперед від цвітіння сезонних рослин. Першими, ще наприкінці лютого, прокидаються дерева - береза, вільха, граб, дуб й інше, і вже відтоді люди, що страждають на алергію, починають відчувати дискомфорт, передають Патріоти України.

Про це у коментарі OBOZ.UA розповів лікар-алерголог Олег Назар. Він зазначив, що приблизно 27- 28 лютого починає розквітати вільха, далі додається береза, яка цвіте до травня, а після цього – різнотрав'я. Приблизно всередині-наприкінці літа починає квітнути полин і амброзія.

"Оце найпотужніші алергени. Тому люди відчувають перше погіршення, ще навіть сніг лежить", – пояснив фахівець.

За його словами, паралельно з зазначеними деревами також цвітуть фруктові: абрикос, вишня, черешня, яблуня. Вони також можуть впливати на стан алергіка.

Чіткі симптоми зазвичай проявляються під час перебування на вулиці, особливо за містом, де більше рослинності. Також за словами Назара, якщо людина живе десь не нижче 5-6 поверху, вона може відчути дискомфорт, коли відчинені вікна. Починається чхання, сльозотеча, відчуття піску в очах, задишка. Все це може зникати під час перебування алергіка у закритому приміщенні.

"Тобто заходить на роботу, додому. Зачинені вікна, працює кондиціонер, тобто немає притоку зовнішнього повітря, – то за годинку стає трохи краще. Під час перебування знову на вулиці, десь через годину, людина знову відчуває, що щось воно не так. Тому і зветься ця алергія сезонною, бо має чітку сезонність – весна, початок літа, кінець літа", – пояснив медик.

Це така смакота! Як швидко, смачно та просто приготувати картопляні деруни з куркою

четвер, 16 травень 2024, 8:50

Деруни – національна українська страва, їх готують по всьому світу, але у наших господинь вони найсмачніші. Кухарі та господині намагаються експериментувати, щоб привнести до класичної рецептури щось своє. Якщо ви втомилися від традиційних дерунів, спр...

Не робіть так! Через що продукти в холодильнику швидко псуються

четвер, 16 травень 2024, 8:30

Холодильник зараз є абсолютно на кожній кухні, інколи навіть не один. Без нього їжа просто зіпсується, особливо в спекотний період. Але навіть з використанням такої техніки продукти часто втрачають привабливий зовнішній вигляд та змінюють смак в гірший...