Бережіться! Названо ТОП-9 продуктів, небезпечних для здоров'я

Деякі продукти, що присутні в нашому щоденному раціоні, можуть бути смертельно небезпечні для здоров'я. У цьому переконана фахівець із харчування Баварського центру споживачів Даніела Крел, передають Патріоти України.

Як повідомляє німецьке видання Focus, вона назвала дев'ять таких продуктів, регулярне вживання яких несе загрозу нашому здоров'ю.

  • Смажені ковбаси. Ця страва опинилася на першому місці через велику кількість жиру та солі, які призводять до ризику розвитку серцево-судинних і онкологічних захворювань.
  • Консерви. Їжа у жерстяних банках, на думку фахівця, теж небезпечна для здоров'я, оскільки в упаковках з консервами міститься шкідливий бісфенол А, який здатний призвести до раку, безпліддя і порушення розвитку у дітей.
  • Риба. Щоправда, не вся риба, а та, що забруднена ртуттю. Це залежить не лише від виду й віку риби, але і від середовища її проживання.
  • Білий рис. Білий рис за словами експерта, небезпечний тим, що в ньому може міститися миш'як. Зокрема, це стосується відполірованого білого рису, тому його і продукти з його змістом слід вживати в обмеженій кількості.
  • Пончики. Небезпека була виявлена і в пончиках. За словами Крел, їхня шкідливість полягає в дешевій пальмовій олії, в якій випікають пончики: при нагріванні в такій олії створюється велика кількість канцерогенів.
  • Поп-корн. Також є шкідливим і олія, яка міститься в поп-корні для мікрохвильової печі. Крім того, поп-корн небезпечний підвищеним вмістом цукру, солі, ароматизаторів, а також диацетила – речовини, яка при вдиханні викликає хворобу легенів.
  • Чіпси та картопля фрі. Згідно з дослідженнями, на які посилається Даніела Крел, часте вживання картоплі фрі і чіпсів майже вдвічі збільшує ризик смерті. Це відбувається не лише через вміст у них солі та жирів, а й через наявність канцерогенного акриламіду.
  • Заморожена піца. Ризик розвитку раку підвищує і заморожена піца, призначена для приготування в духовці чи микрохвильовці. Крім високого вмісту жиру і калорій, заморожена піца також містить безліч штучних ароматизаторів і підсилювачів смаку. А ковбаса салямі, яку додають в заморожену піцу, небезпечна тим, що при нагріванні створює небезпечні канцерогенні нітрозаміни.
  • Газована вода. Небезпечною є і будь-яка солодка газована вода. Це пов'язано з тим, що цукор і штучні ароматизатори в ній підвищують ризик ожиріння і діабету другого типу.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...