Навіть келих вина за вечерею чи пиво після роботи - звичка, яка може виявитися небезпечною. За останніми дослідженнями, навіть помірне вживання алкоголю істотно підвищує ризик розвитку раку товстої кишки — однієї з найнебезпечніших і найпідступніших форм онкології, передають Патріоти України.
За даними ВООЗ:
Дослідники вказують на етанол як головного винуватця. Його розпад у печінці призводить до утворення ацетальдегіду — токсину, який ушкоджує ДНК клітин у товстій кишці та провокує запалення.
Попри те, що Gen Z загалом вживає менше алкоголю, серед міленіалів (1981–1996 р.н.) рівень захворюваності на рак кишківника зростає.
А ще гірша тенденція — зростання епізодів запійного вживання алкоголю серед молодих жінок.
Це підсилює запальні процеси в травній системі, що може накопичуватись роками і провокувати рак.
Доктор Седрек МакФадден радить обмежити алкоголь:
«З медичної точки зору найкраще — взагалі уникати алкоголю. Якщо й пити, то максимум 1 порція на день для жінок і 2 — для чоловіків. Але нуль — це найкраще для профілактики раку».
Висновок: Навіть один келих алкоголю щодня — це вже ризик. Молоді люди повинні знати про зв’язок між алкоголем і колоректальним раком, адже симптоми часто не проявляються до пізньої стадії. Здоров’я — завжди вибір.
Співбесіда - це завжди стрес. Але ще більший - коли рекрутери використовують загадкові тести, про які ви навіть не підозрюєте. Один із таких - тест стільця, здатен миттєво викреслити кандидата з претендентів на посаду. Що це за перевірка, навіщо вона п...
У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...