Біла пліснява на кімнатних рослинах зникне назавжди - найефективніший засіб є у вас на кухні

Серед хвороб кімнатних рослин біла пліснява на ґрунті - одна з найнеприємніших. Заводиться вона через помилки у догляді, а знищити її не так просто, як хотілось би, передають Патріоти України.

На щастя, ефективний засіб можна знайти практично на будь-якій кухні. Виглядає ця хвороба як пухнастий білий наліт на землі і сама по собі не є дуже небезпечною, але свідчить про серйозніші проблеми, які можуть загубити квітку. Тому важливо знати, як боротись з білою пліснявою на квітах, і що робити після того, як вона зникне.

Видання Express звернулось до експертів-флористів, котрі пояснили, як позбутися плісняви в ґрунті та запобігти її повторній появі. Першим кроком вони порадити фізично прибрати заражену землю з горщика. Візьміть чистий інструмент, можна навіть просто ложку, і зніміть верхній шар ґрунту. Не забудьте після цього інструмент продезінфікувати. А ось три кроки, які потрібно зробити далі.

Використайте корицю

Популярна приправа має виражені фунгіцидні властивості, тому захистить ґрунт від розвитку плісняви. Візьміть пакетик молотої кориці і посипте нею землю в горщику. Це вб’є залишки грибів та їхніх спор. Але поки кориця діє, підливайте рослину тільки знизу, через піддон. Після того, як верхній шар ґрунту просохне, вносити корицю знову потреби уже не буде – це може знищити корисні форми грибків у землі.

Відрегулюйте полив

Щоби пліснява більше не поверталась, не перезволожуйте ґрунт у майбутньому. Відступіть від свого звичного графіку і підливайте рослину тоді, коли просохнуть верхні 3-5 см землі в горщику. Перевірити це можна пальцем або за допомогою зубочистки. Взимку кількість води і частоту поливу треба скоротити.

Тримайте рослини у світлому добре провітрюваному місці

Пліснява любить темні та теплі закутки із застояним повітрям. Ось чому рослину після враження ґрунту грибком варто перемістити у ліпше освітлене місце з хорошою циркуляцією. Сонячний ультрафіолет знищить залишки зараження. Але перед цим переконайтесь, що нові умови підходять вашій рослині. Наприклад, що вона не перебуває під прямими променями, якщо їй більше підходить розсіяне світло.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...