Британські науковці визначили, наскільки чай знижує ризик смертності

Правильне вживання чаю продовжує життя

Результати були однаковими незалежно від генетичних варіантів, що впливають швидкість метаболізму кофеїну людьми, передають Патріоти України.

Дані Британського біобанку показали, що люди, які випивають дві або більше чашок чорного чаю на день, мають нижчий ризик смертності. При цьому результат був однаковим, незалежно від того, чи додавала людина молоко або цукор у чай або якої температури напою віддано перевагу, пише The Guardian.

Так, дослідники заявили, що в порівнянні з тими, хто не п'є чай, у людей, які випивають дві або більше чашок цього напою на день, ризик смертності був на 9-13% нижчим.

Дослідники з Національного інституту здоров'я використали дані британського біобанку, в якому 85% із півмільйона чоловіків та жінок, віком від 40 до 69 років, повідомили, що регулярно п'ють чай. Із них 89% сказали, що пили чорний сорт. Дослідження проводилося за допомогою анкети, на яку відповідали з 2006 по 2010 рік, і тривало понад десять років.

"Ця стаття показує, що регулярне споживання чорного чаю (найширше споживаного чаю в Європі) пов'язане з помірним зниженням загальної смертності та, особливо, смертності від серцево-судинних захворювань протягом 10 років серед дорослих людей середнього віку", - зазначили вчені.

Крім того, дослідники з Тяньцзіньського медичного університету в Китаї виявили, що люди, які випивали від двох до трьох чашок кави або від трьох до п'яти чашок чаю на день, або від чотирьох до шести чашок обох напоїв, мали найнижчий ризик інсульту або деменції - на 32% нижче.

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...