Буде така смакота! Що робити, щоб сало було м'яким - секретний рецепт засолювання

Сало - улюблений продукт багатьох українців, тому його не тільки вживають свіжим, а й засолюють на користь. Сьогодні ми розповімо вам, як засолити сало, щоб воно було м'яким та смачним, передають Патріоти України.

Правильно та швидко засолити сало зовсім не складно. Існують різні способи, які дозволять засолити смачно сало. Розберемо деякі з них

Як засолити сало сухим способом

Мити сало перед тим, як його солити сухим способом не обов'язково. Щоб очистити продукт від можливих забруднень, достатньо ретельно пошкрябати ножем. Але якщо ви його помили, обов'язково висушіть, наприклад, за допомогою паперових рушників.

Сало бажано нарізати на менші шматки, щоб воно краще просолилося і через кожні 4-6 сантиметрів зробити надрізи. Потім щедро натерти сіллю з усіх боків. Сіль рекомендується використовувати кам'яну, крупного помелу. Для більшої пікантності сіль можна змішати з іншими спеціями, наприклад - перцем, і додати лавровий лист. Після цього його потрібно покласти в посудину або пакет, досипати всередину ще солі й віднести в холодильник. Через кілька днів таке сало готове до вживання.

Інший рецепт передбачає, що натерши сало сіллю та різними спеціями, його потрібно залишити в кімнатній температурі на три-чотири години, потім загорнути у вощений папір, потім у фольгу і відправити в морозилку на пару днів.

Для одного кілограма сала потрібно грамів двісті солі. Пересолити продукт не вийде - він вбере в себе стільки солі, скільки потрібно. І варто пам'ятати, що зберігати таке сало допустимо не довше місяця.

Ще можна засолити сало в банці сухим способом. Для цього обмиваємо, висушуємо і нарізаємо продукт невеликими шматками, кожен з яких потім обвалюємо в солі. На дно банки насипаємо сіль і кладемо в неї нарізане сало, посипаючи кожен шматок додатково сіллю. Банку закриваємо і залишаємо в холодильнику на п'ять днів. Для 700 грамів сала потрібно приблизно 5 ст. ложок солі.

Як засолити сало гарячим способом

Є і більш швидкий спосіб засолити сало в банці. Для цього 200 грамів сала нарізаємо тоненькими скибочками, які в підсумку і плануємо подавати на стіл. Викладаємо його в банку, додаємо 3 ст. ложки солі, кілька дрібно порізаних зубчиків часнику, чорний перець у вигляді горошку (приблизно чайну ложку) і кілька лаврових листочків. Заливаємо це все окропом так, щоб вода повністю покривала сало, накриваємо кришкою і чекаємо, поки продукт охолоне. Сало приготується за 2-3 години.

Як засолити сало в розсолі - рецепти

Ще один спосіб смачно засолити сало - зробити розсіл. Для цього кип'ятимо літр води, додаємо в неї лавровий лист, сіль, подрібнену головку часнику і мелений перець. Даємо розсолу охолонути і кладемо в нього нарізане шматками сало. Через п'ять днів його можна діставати.

А ось ще один рецепт, як засолити сало в гарячому розсолі. Для 700 грамів продукту кип'ятимо 1,5 л води і додаємо в неї такі спеції:

  • чотири лаврові листочки;
  • 7 ст. ложок солі;
  • перець (10 горошин);
  • нарізані 8 зубчиків часнику.

Кип'ятити цей розсіл дві хвилини, а потім залити ним сало й накрити кришкою або мискою. Коли воно охолоне, перемістити в холодильник і тримати там три дні. Далі слід дістати сало з розсолу, просушити паперовими серветками і обтерти з усіх боків спеціями, які складаються з:

  • 1,5 чайних ложок меленого перцю;
  • 4 чайних ложок солі;
  • 2 чайних ложок паприки;
  • 6 подрібнених зубчиків часнику.

Загорнути сало в плівку й відправити в морозильну камеру на добу. До речі, для цього варіанту краще використовувати сало з прошарком, наприклад - грудинку.

Секрет досвідчених господинь! Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою

вівторок, 23 квітень 2024, 16:56

Що робити, щоб паска довго не черствіла, як довше зберегти її свіжою, передають Патріоти України. Розповідаємо, що додавати до пасок під час готування, щоб вони подовше залишались свіжими, ділимося секретами, як їх краще зберігати, щоб вони не зачерств...

Секрет досвідчених господинь! Як позбутися неприємного запаху під час приготування минтая

вівторок, 23 квітень 2024, 16:08

Минтай можна було б сміливо назвати ідеальним сортом риби, якби не неприємний запах у процесі приготування. Саме тому молоді господині для смаження намагаються вибрати менш ароматний продукт. Однак за правильного підходу запах можна нейтралізувати, пе...