Будьте здорові! "Вітамінна бомба", або Сік, який миттєво очищає кров

​Буряк - дуже корисний овоч, багатий різноманітними мікро- і макроелементами. Цей коренеплід широко використовується в кулінарії, медицині і має безліч варіантів застосування.

Про це у своєму блозі розповідає фахівець з харчування Катерина Зажицька, передають Патріоти України.

Буряковий сік використовується для лікування і профілактики захворювань, пов'язаних з печінкою, нирками, жовчним і сечовим міхуром, лімфатичною системою. Вживання бурякового соку допомагає дуже добре очистити кров.

Свіжовичавлений сік буряка містить багато заліза, яке потрібно для:
  • повноцінного кровотворення
  • профілактики анемії
  • підвищення рівня глюкози в крові
  • нормалізації артеріального і внутрішньочерепного тиску
Буряковий сік дуже благотворно впливає на стан шкіри. Завдяки йому вирівнюється рельєф і поліпшується колір обличчя.
Також, буряковий сік благотворно впливає на імунітет і допомагає швидше відновлюватися організму після хвороби.
При прийомі фрешу з буряка виробляється серотонін, який позитивно діє на психоемоційну середу людини і допомагає позбутися від безсоння.
У складі напою багато йоду, а він потрібен для профілактики і лікування недуг, пов'язаних з щитовидкою і всієї ендокринної системою.
Завдяки вмісту харчових нітратів, які переробляються в оксид азоту, цей напій сприяє:
  • розширенню судин
  • поліпшенню кровотоку
  • зниження тиску і підвищення ефективності будь-яких фізичних навантажень
А також, бетаїн, який міститься в буряку, допомагає організму краще засвоювати білок, що так важливо для підтримки м'язів в тонусі.
Ще кілька явних плюсів бурякового соку для корекції фігури - поліпшення обміну речовин і травлення в цілому, зниження рівня холестерину.
Для тих, кому напій до смаку, рекомендую додавати до нього апельсиновий або морквяний соки в пропорції 1/4.
Але важливо відзначити: буряковий сік протипоказаний при:
  • сечокам'яної хвороби,
  • низькому тиску і підвищеному рівні цукру в крові
Як розповідає фітнес-тренер, консультант з харчування Шигонцева Тома - обов'язково потрібно відстоювати буряковий сік 2-3 години в холодильнику перед вживанням.
Шкода бурякового соку
При вживанні бурякового соку варто проконсультуватися з лікарем, так як можливий прояв алергічних реакцій. Тому введення цього продукту слід проводити обережно.
Крім цього, сік з буряка протипоказаний людям з:
  • непереносимістю буряка
  • гіпотонікам
  • людям з хворобою 12-палої кишки і шлунка

Як приготувати буряковий сік в домашніх умовах

Щоб буряковий сік вийшов якісним і максимально корисним, потрібно відповідально поставитися до вибору продукту для його виготовлення.
Хороший буряк повинна бути пружною, бордового, червоного або фіолетового кольору. Плоди варто вибирати до 12 см в діаметрі. При розрізі на буряках не повинно бути вкраплень білого і чорного кольору, оскільки це ознака псування буряка. А наявність зелених паростків буде свідчити про молодість овоча, а значить і про його соковитості. Перед застосуванням продукт добре промивається і очищується від шкірки.
Для того, щоб сік швидко не зіпсувався і не втратив свої корисні властивості, його поміщають в холодильник, де він повинен відстоятися. Його властивості в цей час набирають максимальну силу.
Час зберігання не повинно перевищувати 12 годин.
Рецепт бурякового соку
Для приготування соку знадобитися 1 середня буряк.
Перед приготування соку гарненько промийте коренеплід, очистіть його від шкірки. Наріжте на середні шматочки і занурте в соковижималку.

Далі, поставте свіжовичавлений сік в холодильник на 2-3 години, щоб він настоявся, після цього ароматний буряковий сік готовий до вживання.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...