Будуть білі, як сніг: ТОП-3 ефективні способи, як відіпрати подушки від жовтих плям

На подушках постійно залишаються пил і бруд, які наше волосся "збирає" на вулиці, а також частинки омертвілої шкіри, піт і жир, передають Патріоти України.

Тому очищенню подушок потрібно приділяти особливу увагу. Якщо ж не надавати цьому завданню важливого значення, то з часом через накопичення забруднень може з’явитися неприємний запах від постільної білизни.

Також часто після тривалого використання подушки жовтіють. Якщо прання у машинці уже не допомагає позбутися цих забруднень, і ви у пошуках способу, як відіпрати подушки від жовтих плям, можете спробувати один із наступних варіантів.

При цьому перед використанням будь-якого засобу варто звертати увагу на інформацію, вказану на ярличку виробу. Адже не усі засоби можуть підходити для типу тканини, з якої виготовлена подушка.

Очищувальна суміш з кількох інгредієнтів

Якщо вашу подушку можна прати у машинці, під час прання додайте очищувальну суміш з кількох інгредієнтів. Вам знадобляться:

  • сода,
  • оцет
  • пральний порошок,
  • засіб для миття посуду.

Змішайте інгредієнти і додайте у відсік для прального порошку в машинці. Оскільки цей засіб виходить густим, після прання потрібно запустити ще один цикл прання – щоб усі залишки засобу добре вимилися.

Якщо вашу подушку не можна прати у машинці, і вона потребує ручного прання, скористайтеся наступними способами.

Порошок і відбілювач

Наповніть гарячою водою ванну або великий таз. Додайте туди четвертину склянки прального порошку. Якщо подушки пожовтіли сильно, також можна додати відбілювач у кількості згідно з рекомендаціями на упаковці. Стежте за температурою води – дуже гарячу використовувати не можна, щоб не пошкодити волокна матеріалу.

Сода й оцет

Якщо ви не хочете використовувати відбілювач, замість нього можна скористатися содою та оцтом. Наносимо соду на плями, а потім втираємо туди оцет старою зубною щіткою. Залишки потрібно прибрати чистою вологою ганчіркою.

Дізнайтесь про себе більше! Яка рука видає ризикових людей, а яка - перфекціоністів

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:13

Руки можуть розповісти чимало цікавої інформації про свого власника, тому догляд за ними є просто вкрай необхідним протягом усіх чотирьох сезонів року. Вони слугують своєрідним показником стану здоров'я, краси та навіть рис характеру. Так, саме про ост...

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...