Cекрет досвідчених господинь! Додайте ложку олії - і звичайна чавунна сковорода перетвориться на антипригарну

Нові сковорідки часто продаються з антипригарним покриттям. Вони зручні у використанні, але коштують дорожче за звичайні. До того ж час заводського антипригарного шару не вічний і надалі потрібна буде потрібно подальша покупка іншої сковороди, передають Патріоти України.

Але з усього можна знайти вихід. Якщо вдома є звичайна чавунна сковорода, то її можна перетворити на антипригарний посуд. Як це зробити, розповімо разом із Ukr.Media.

Що допоможе створити антипригарне покриття на сковороді.

До сковороди не чіпляється їжа в тому випадку, якщо на ній є спеціальний шар. У домашніх умовах для його створення потрібна рослинна олія, що має високий ступінь до полімеризації – для цього підійде лляна або олія з виноградних кісточок.

Як зробити сковороду антипригарною

Знадобиться звичайна чавунна сковорода. Якщо вона нова, тільки з магазину, то її потрібно відмити від виробничої обробки технічним мастилом. Для цього її потрібно вимити з милом, і висушити та починати створення антипригарної плівки.

Для початку просмажте сковороду, щоб позбутися запаху олії. Налийте 1-2 ст. лляної олії на дно сковороди, і розмажте його по дну та бокам посуду. Якщо є бажання зробити його повністю антипригарним, слід намазати маслом з усіх боків – це зручно зробити за допомогою пензлика. Якщо є залишки олії, заберіть їх.

Сковороду з дерев’яною ручкою поставте на вогонь, а із залізною – можна поставити в духовку догори дном. На відкритому середньому вогні тримайте 20-40 хвилин, а духовці при температурі 230 градусів – 1 годину. Потім остудіть. На рік таку процедуру слід проводити від 4 до 6 разів.

Антипригарний шар виходить після вигоряння олії. Тому приготуйтеся до неприємного аромату та диму на кухні – відкрийте вікно на провітрювання. Після створення потрібного шару сковороду промити м’якою губкою для посуду. Такий шар не тріскається і витримує будь-яку мийку.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...