Час готуватися! Як відрегулювати вікна на зиму - проста процедура заощадить тепло в будинку

Регулювання пластикових вікон проводять перед заморозками. Процедуру проводять для кращого збереження тепла і запобігання протягу. Відрегулювати вікна можна самостійно, але якщо не впевнені в своїх силах - звертайтеся до віконних майстрів, передають Патріоти України.

Що таке зимовий режим на вікнах і навіщо він потрібен

Деякі пластикові вікна мають функцію переведення в зимовий або літній режим. У літньому режимі вікна мають слабкий натиск і дозволяють провітрювати приміщення. У зимовому режимі стулки щільно закриті і пропускають протяг.

Дізнатися, якщо у вікнах такий режим, можна по фурнітурі на ребрі стулки. Якщо в них є ексцентрики, які рухаються при спробі повернути ручку, значить така функція передбачена. Якщо риска на цапфі вказує в бік вулиці, то натиск слабкий, а якщо навпаки - сильний.

Як відрегулювати вікна в бічній рамі, щоб з вікна не дуло

Для роботи вам знадобиться шестигранний ключ або плоскогубці. Знайдіть всі ексцентрики на рамі і переведіть кожен з них за годинниковою стрілкою. Зазвичай на ексцентриках є мітка, і її потрібно перевести з положення "вгору" в позицію "право".

Після цієї процедури стулка буде притискатися до рами набагато щільніше і протяги зникнуть. Детальний процес регулювання вікон дивіться у відео нижче.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...