Чому не можна садити тую на ділянці? Ризикуєте притягти неприємності!

Якщо ви любите возитися на грядках, то напевно ловили себе на думці, що добре було б прикрасити город чимось незвичайним. Одні садівники намагаються виростити велику клумбу, інші - експериментують з вічнозеленої огорожею, треті - висаджують нехарактерні для присадибної ділянки рослини: ялинку, кипарис, тую й т. ін, передають Патріоти України

Чи можна садити на ділянці тую

Городники з досвідом стверджують, що однозначно не варто цього робити. Багато хто вважає, що нпопри гарний зовнішній вигляд, цій рослині все ж місце в міському парку, на клумбі, але ніяк не на дачній ділянці і, тим більше, не під вашими вікнами.

Якщо говорити про те, чому не можна садити тую на ділянці, то список аргументів проти цієї рослини буде досить довгим, починаючи від збіднішання грунту і закінчуючи магічним зв'язком з потойбічними силами. Справедливості заради, варто відзначити, що туя має і позитивний вплив на садову ділянку.

Чим корисна туя на ділянці:

  • за рахунок високого вмісту смолистих сполук вбиває шкідників в грунті;
  • як і будь-яка інша хвойна рослина, згубно впливає на будь-які грибки в грунті;
  • ефірні масла, що виділяються хвоєю, сприятливі для людей із захворюваннями дихальної системи,

Ну і нарешті основний аргумент на захист цієї рослини - туя прекрасно підходить для вижої огорожі.

Як туя впливає на людину

Існує повір'я, що саме туя притягує негативну енергіюі хвороби. Саме з цієї причини краще не садити це дерево біля будинку.

Також про цю рослину ходить погана слава вбивці свого господаря. Старожили розповідають, що той, хто посадить у своєму дворі тую, як тільки дерево підросте і зміцніє, важко захворіє і помре. Якщо тую посадить молода дівчина - вона ніколи чи не вийде заміж і не народить дітей.

З огляду на те, що цю рослина висаджують практично на всіх кладовищах, говорити про її енергетику буде зайвим. Має туя вплив на людину, чи все це не більше, ніж вигадка - вирішуйте самі. Але погодьтеся, диму без вогню не буває.

Чим небезпечна туя для дачної ділянки

Навіть якщо ви не вірите в прикмети і бачите в туї лише красиву вічнозелену рослина - не поспішайте висаджувати її на своїй дачній ділянці. Зверніть увагу на те, що туя:

  • збіднює грунт;
  • душить інші рослини;
  • створює тінь на ділянці;
  • може зруйнувати фундамент будівлі;
  • руйнує садові доріжки;
  • вкрай небезпечна для плодових дерев.

Річ у тім, що туя не така проста, як може здатися на перший погляд. Ця рослина має поверхневу кореневу систему, а це значить, що розростаючись, вона буде буквально "душити" всіх своїх "сусідів" по ділянці. Ні квіти, ні овочі, ні плодові чагарники, висаджені біля туї, не будуть ані рости, ані плодоносити.

Плодові дерева, що ростуть біля туї, зазвичай, гинуть. Особливо важко таке сусідство переносить груша. На плодах і листі з'являються темні плями і з кожним роком дерево плодоносить все менше і менше, поки зовсім не зачахне.

Ще один серйозний аргумент на користь того, щоб не поспішати висаджувати тую на ділянці - розміри цього дерева. Доросла туя - це досить висока рослина, яка буде давати тінь, і далеко не всі рослини на це сприятливо відреагують.

Також обов'язково потрібно врахувати той факт, що туя має дуже потужну кореневу систему. Дерево, висаджене дуже близько до будинку або дачних доріжок, викладених садової плиткою, в процесі росту легко зруйнує і доріжку, і фундамент.

Якщо говорити про те, чи можна садити тую на дачній ділянці, то відповідь однозначна - краще не варто. Якщо вам так подобається це дерево, висадіть його подалі від будинку.

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...

Це така смакота! Десерт без випікання - сирне желе із фруктовим пюре

субота, 4 травень 2024, 12:27

Цей десерт не потрібно випікати чи щось варити. Сирне желе в цьому плані має переваги перед складними аналогами. Його можна приготувати в будь-який момент. у ньому тільки корисні інгредієнти, тому ласувати можуть і діти, і дорослі. А ще в нього є різні...