Чому не варто сушити одяг на батареях - експерт дав пояснення

Незабаром в Україні почнеться опалювальний сезон і багато хто почне сушити на теплих батареях випраний одяг. Це справді значно швидше, ніж розвішувати речі, наприклад, на балконі, і здається зручним і хорошим виходом, передають Патріоти України.

Але, як пише видання RSPV Live, насправді це не так. Журналісти спитали сантехніка Джордана Чанса, що він думає про цю звичку, і він назвав одразу три причини, чому використовувати батареї замість сушилки – погана ідея.

Цей спосіб підвищує вологість у приміщенні

Вода, яка випаровується з одягу під дією тепла, не зникає безслідно – вона залишається у вигляді пари у повітрі кімнати. І чим швидше висихають речі, тим більше пари накопичується в помешканні. Коли одяг сохне у звичайному темпі, вентиляційна система справляється з її виведенням досить ефективно. Якщо це відбувається у прискореному темпі, вологість може досягати завищеного рівня і осідати у вигляді конденсату, через який у кімнаті може розвиватись пліснява. А її спори здатні завдати значної шкоди здоров’ю.

Мокрий одяг блокує тепло

Цієї зими у наших помешканнях буде дещо прохолодніше, ніж зазвичай. Тому ми точно помітимо, що мокрий одяг на батареї знижує температуру у помешканні. На його висушування витрачається теплова енергія, яка при цьому йде не на загальний обігрів. Тому доцільніше буде просто поставити сушарку ближче до батареї, а не блокувати вироблення тепла.

Це може призвести до зайвих витрат

Цей пункт актуальний для тих, хто має індивідуальний котел опалення в квартирі. Через те, що на сушіння одягу витрачається зайва теплова енергія, яку недоотримує помешкання, вам, ймовірно, захочеться збільшити потужність обігріву. А це автоматично призведе до росту витрат ресурсів (газу чи електроенергії) і збільшення рахунків.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...