Чому в літаку не можна пити каву та чай - "секрет" бортпровідників неприємно здивує багатьох

Багато хто з нас не уявляє свого ранку без чашечки кави. Цей чудодійний напій буде дуже доречним, якщо на вас чекає довгий ранковий переліт. Але не всі знають, що стюарди, які пропонують їх пасажирам, не п'ють ні чай, ні каву. Вам теж слід добре подумати, перш ніж замовити ароматну Lavazza або освіжаюче каркаде, передають Патріоти України.

Портал Travel and leisure поділився, чому про гарячі напої слід забути на борту. Виявляється, це шкідливо для здоров'я.Так, воду для чаю або кави беруть не з пляшок, а з крана. Згідно з раніше проведеними перевірками, вона може бути не тільки неприємною на смак, а й містити небезпечні бактерії. Одне з досліджень показало, що в кранах 20 із приблизно 158 літаків було виявлено кишкову паличку. У наші дні 1 із 8 повітряних суден порушує стандарти безпеки води, яку заливають в аеропортах із водоналивного шланга.

"Кава і чай готуються з водопровідної води, яка надходить зі спеціальніх баків. Якщо ви хочете кави, купіть її в терміналі й візьміть з собою. Якщо вам потрібно підвищити рівень кофеїну, попросіть кока-колу або пепсі", – порадила стюардеса Сью Фогвелл, яка має досвід роботи бортпровідницею 22 роки.

У жодному разі не давайте маленьким дітям чай на борту. Придбайте для них бутельовану воду або візьміть напій із дому. Фахівці також наполегливо рекомендують уникати вживання гарячих напоїв людям з ослабленою імунною системою.

Зазначимо, що під час польоту не бажано пити й томатний сік, оскільки він містить надто багато солі, котра підвищує кислотність у шлунку. Щодо їжі, відмовтеся від продуктів, що викликають газоутворення – капуста, квасоля, сочевиця, броколі.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...