Чи може засмага спровокувати рак - все, що треба знати

Вплив сонячних променів на шкіру людини може спричиняти опіки, алергію та навіть рак. Ба більше, з погляду фізіології, біології і дерматології, сонце забезпечує майже 97% передчасних ознак старіння і взагалі змін шкіри та волосся, передають Патріоти України.

OBOZ.UA вирішив нагадати, як правильно засмагати, щоб не нажити собі нових проблем. Тому наводимо 5 основних порад, щоб не "підсмажитися" цього літа:

1. Слідкувати за часом перебування під сонцем. Категорично заборонено засмагати з 10:00 до 15:00, але якщо уникнути цього не вдалося – перебувайте у затінку та не забувайте користуватися SPF.

2. Оцінити фототип своєї шкіри. Людям із першим та 2 типом засмагати не можна.

3. Берегти від прямих сонячних променів дітей, особливо маленьких.

4. Заборонено засмагати людям, які приймають певні види ліків на постійній основі. Вони мають фототоксичний ефект і людина просто за хвилини втрачає твою шкіру вона вся вкривається пухирями.

5. Відмовитися від походів до солярію – це дуже шкідливо. Якщо ви хоч раз у житті відвідували солярій, то майже на 17% статистично у вас підвищуються ризики отримати найзлоякісніший рак у житті – меланому.

Як правильно поводитися з сонячними опіками:

– не можна наносити жодні маслянисті основи;

– не можна обробляти опік будь-якими спиртами чи спиртовими настоями трав – це тільки поглибить опік;

– якщо йдеться про легкий ступінь опіку, придбайте в аптеці постсонячні засоби;

– якщо опік серйозний (третій ступінь), то варто все-таки звернутися до лікаря.

Знижують тиск та захищають від інсульту! Названо фрукти. які варто включити в раціон

четвер, 25 липень 2024, 15:37

Якщо регулярно їсти ці ягоди та фрукти, можна назавжди забути про проблеми із серцево-судинною системою, передають Патріоти України. Одним із найважливіших факторів розвитку хвороб серця й судин є недостатнє вживання фруктів. Але потрібно знати, які са...

"Тим, кому це все ще подобається, амінь": Мережу розбурхало відео, як енергетик виглядає під мікроскопом

четвер, 25 липень 2024, 15:24

Чоловік поділився відео про те, який вигляд має енергетичний напій під мікроскопом. Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Користувач TikTok, відомий як micromagic6, спричинив справжній переполох, опублікувавши ролик, що показує, який вигляд м...