Чи може засмага спровокувати рак - все, що треба знати

Вплив сонячних променів на шкіру людини може спричиняти опіки, алергію та навіть рак. Ба більше, з погляду фізіології, біології і дерматології, сонце забезпечує майже 97% передчасних ознак старіння і взагалі змін шкіри та волосся, передають Патріоти України.

OBOZ.UA вирішив нагадати, як правильно засмагати, щоб не нажити собі нових проблем. Тому наводимо 5 основних порад, щоб не "підсмажитися" цього літа:

1. Слідкувати за часом перебування під сонцем. Категорично заборонено засмагати з 10:00 до 15:00, але якщо уникнути цього не вдалося – перебувайте у затінку та не забувайте користуватися SPF.

2. Оцінити фототип своєї шкіри. Людям із першим та 2 типом засмагати не можна.

3. Берегти від прямих сонячних променів дітей, особливо маленьких.

4. Заборонено засмагати людям, які приймають певні види ліків на постійній основі. Вони мають фототоксичний ефект і людина просто за хвилини втрачає твою шкіру вона вся вкривається пухирями.

5. Відмовитися від походів до солярію – це дуже шкідливо. Якщо ви хоч раз у житті відвідували солярій, то майже на 17% статистично у вас підвищуються ризики отримати найзлоякісніший рак у житті – меланому.

Як правильно поводитися з сонячними опіками:

– не можна наносити жодні маслянисті основи;

– не можна обробляти опік будь-якими спиртами чи спиртовими настоями трав – це тільки поглибить опік;

– якщо йдеться про легкий ступінь опіку, придбайте в аптеці постсонячні засоби;

– якщо опік серйозний (третій ступінь), то варто все-таки звернутися до лікаря.

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...

ТОП-2 помилки, через які свиняча печінка виходить жорсткою та гіркою

четвер, 21 листопад 2024, 16:12

Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...