Гранат - дуже корисний фрукт, адже він підвищує гемоглобін, допомагає зміцнити серце і судини, чоловікам - поліпшити потенцію, а жінкам - збалансувати гормональний фон. У багатьох виникає питання, як потрібно їсти зерна граната - з кісточками або без. Другий варіант звичайно незручний, але в деяких випадках кісточки все ж потрібно випльовувати, передають Патріоти України.
На думку гастроентеролога Наталії Ковальової, кісточки не можна їсти при виразці або ерозії шлунка. Якщо ж протипоказань немає, зерна можна сміливо їсти цілком. Крім того, кісточки... корисні. Кісточки граната містять складні вуглеводи, або полісахариди: крохмаль і клітковину. Ці речовини потрібні шлунково-кишковому тракту людини для роботи його перистальтики і виведення токсинів.
Лікарі кажуть, що вживання фрукта допоможе зміцнити серцево-судинну систему, поліпшити функції щитовидної залози і склад крові, в тому числі істотно допоможе в підвищенні гемоглобіну. Звичайно ж його потрібно їсти для зміцнення імунітету і захисту організму в сезон розгулу ГРВІ.
Гіпертонікам гранат допоможе знизити тиск. Регулярне вживання фрукта допоможе вивести з організму токсини і оздоровити печінку. Вітаміни і мікроелементи в гранаті піклуються про красу і молодість, покращують здоров'я шкіри і волосся. Жінкам гранат корисний, оскільки містить гормон естроген, що особливо корисно при клімаксі. А чоловікам завдяки наявності вітаміну В12, вживання фрукта простимулює кровообіг і вирішить проблеми з потенцією.
Кава є популярним джерелом кофеїну та незамінною частиною ранку, що допомагає підвищити енергію на початку дня. Однак дослідження показують, що з часом кава може викликати сонливість і навіть знижувати рівень енергії, передають Патріоти України. Таким ...
Навесні картопля та інші овочеві культури потерпають від заморозків, які можуть повністю знищити молоді сходження. Щоб цього не сталося, професійні агрономи дали кілька рекомендацій, які допоможуть захистити городні культури від різких перепадів темпер...