Чи можна залишати ложку в супі? Ви пошкодуєте, що не знали це!

Ще з дитинства ми постійно чули від батьків про те, що не можна залишати ложку в їжі, тому що так страва, скоріш за все, зіпсується. Давайте розберемося, чому так відбувається і що буде, якщо залишити ложку в каструлі, передають Патріоти України.

Чому не можна залишати прибори в їжі - головна причина

Одним із найбільш явних аргументів, чому не можна залишати ложку надовго в будь-якій їжі, дійсно пов'язаний з тим, що така страва швидше зіпсується.

В першу чергу, це пов'язано з окисленням металу, з якого зроблені столові прилади. Через таку хімічну реакцію створюється середовище, що прискорює псування продукту. Найчастіше мова йде про сталеві й алюмінієві прибори, рідше - про нержавійку. До того ж, якщо залишати ложку в супі, через окислення в страви з'явиться неприємний присмак. Особливо до цього процесу схильні столові прибори, що мають пошкодження й подряпини.

І не забувайте, що посуд із нержавіючої сталі містить аллегрен - нікель, а алюміній сам по собі, при певних умовах, активно взаємодіє з їжею, і його надлишок в організмі стає причиною серйозних проблем зі здоров'ям. Дерев'яний посуд теж не можна залишати в їжі - вона скисне ще швидше, ніж від приборів з нержавійки.

Що буде, якщо залишити ложку в каструлі - наслідки

Крім окислення, іншою причиною, чому не можна залишати ложку в сметані, супі або будь-якому іншому продукті - бактерії й мікрофлора.

Мікроогранізми, що потрапили на ложку із зовнішнього середовища, у тому числі слина, можуть стати чудовим приводом для розмноження бактерій і цвілі в їжі. А це може привести до дуже серйозних отруєнь.

Зберігати ложки в салатах не можна з тих же причин. До того ж, навіть без ложки вже заправлені салати за правилами не повинні зберігається довше 6 годин.

Родина оцінить! Картопляні деруни з куркою - швидка та смачна страва

понеділок, 29 квітень 2024, 8:07

Звичайні деруни з картоплі смачні. Але їх можна приготувати ще смачніше. Методом кулінарного експерименту було доведено, що поживніше виходить з куркою. Вам точно має сподобатись цей рецепт, передають Патріоти України. Філе курки потрібно промити, вису...

Це дуже смачно! Як приготувати котлети, які стануть хітом на святковому столі

понеділок, 29 квітень 2024, 7:12

Ці котлети - цікава страва, що поєднує ознаки відразу кількох страв, передають Патріоти України. “Оболонка” є картопляною. За рахунок цього поверхня страви трохи нагадує деруни. Начинка котлет складається з грибів та сиру. У результаті виходить щось с...