Ще з дитинства ми постійно чули від батьків про те, що не можна залишати ложку в їжі, тому що так страва, скоріш за все, зіпсується. Давайте розберемося, чому так відбувається і що буде, якщо залишити ложку в каструлі, передають Патріоти України.
Одним із найбільш явних аргументів, чому не можна залишати ложку надовго в будь-якій їжі, дійсно пов'язаний з тим, що така страва швидше зіпсується.
В першу чергу, це пов'язано з окисленням металу, з якого зроблені столові прилади. Через таку хімічну реакцію створюється середовище, що прискорює псування продукту. Найчастіше мова йде про сталеві й алюмінієві прибори, рідше - про нержавійку. До того ж, якщо залишати ложку в супі, через окислення в страви з'явиться неприємний присмак. Особливо до цього процесу схильні столові прибори, що мають пошкодження й подряпини.
І не забувайте, що посуд із нержавіючої сталі містить аллегрен - нікель, а алюміній сам по собі, при певних умовах, активно взаємодіє з їжею, і його надлишок в організмі стає причиною серйозних проблем зі здоров'ям. Дерев'яний посуд теж не можна залишати в їжі - вона скисне ще швидше, ніж від приборів з нержавійки.
Крім окислення, іншою причиною, чому не можна залишати ложку в сметані, супі або будь-якому іншому продукті - бактерії й мікрофлора.
Мікроогранізми, що потрапили на ложку із зовнішнього середовища, у тому числі слина, можуть стати чудовим приводом для розмноження бактерій і цвілі в їжі. А це може привести до дуже серйозних отруєнь.
Зберігати ложки в салатах не можна з тих же причин. До того ж, навіть без ложки вже заправлені салати за правилами не повинні зберігається довше 6 годин.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...