
Господині поділяються на три типи. Представниці першої групи ніколи не промивають гречку, посилаючись на поради виробників, передають Патріоти України.
Інші кулінари «обробляють» крупу водою лише перед варінням, а ось до обсмажування вони цього не роблять.
Треті господині промивають продукт завжди: незалежно від цього, як буде здійснюватися його подальше приготування.
Однак досвідчені кулінари відзначають: мають рацію саме ті, хто миє гречку в будь-якому випадку.
Незважаючи на всі запевнення виробників у безпеці повної відмови від процедури, провести її все ж таки варто.
І справа не тільки в очищенні гречки від сторонніх домішок для спрощенні роботи шлунково-кишкового тракту. Важливо враховувати, що страва з промитої крупи відрізняється яскравішим і приємнішим смаком.
Промивання гречки перед варінням
Слід взяти велику ємність, відправити туди крупу та вручну прибрати всі великі домішки.
Після цього гречку слід перекласти в іншу глибоку тарілку. У цій ємності продукт промивається.
Міняти воду слід до того моменту, поки вода не перестане бути каламутною.
Промивання гречки перед обсмажуванням
Спосіб аналогічний: промивання до набуття черговою порцією води прозорості.
Тут варто нагадати про перевагу обсмажування гречки. Процес сприяє тому, що каша стає більш розсипчастою.
Однак такий спосіб термічної обробки продукту має свій недолік – це значна втрата крупою такої важливої складової, як складні вуглеводи.
Хочете на хвилинку відволіктися та дізнатися про себе щось нове? Пропонуємо цікавий психологічний тест: погляньте на зображення і відповідайте, що ви помітили першим. Ваш вибір багато розповість про ваш характер, риси особистості та навіть ставлення до...
З настанням холодів багато власників смартфонів помічають, що акумулятори швидко втрачають заряд. Літій-іонні батареї не люблять низьких температур — вони втрачають ємність і розряджаються значно швидше, особливо при тривалому перебуванні на морозі. Що...