Чи потрібно мити гречку перед варінням чи обсмажуванням

Господині поділяються на три типи. Представниці першої групи ніколи не промивають гречку, посилаючись на поради виробників, передають Патріоти України.

Інші кулінари «обробляють» крупу водою лише перед варінням, а ось до обсмажування вони цього не роблять.

Треті господині промивають продукт завжди: незалежно від цього, як буде здійснюватися його подальше приготування.

Подробиці

Однак досвідчені кулінари відзначають: мають рацію саме ті, хто миє гречку в будь-якому випадку.

Незважаючи на всі запевнення виробників у безпеці повної відмови від процедури, провести її все ж таки варто.

І справа не тільки в очищенні гречки від сторонніх домішок для спрощенні роботи шлунково-кишкового тракту. Важливо враховувати, що страва з промитої крупи відрізняється яскравішим і приємнішим смаком.

Промивання гречки перед варінням

Слід взяти велику ємність, відправити туди крупу та вручну прибрати всі великі домішки.

Після цього гречку слід перекласти в іншу глибоку тарілку. У цій ємності продукт промивається.

Міняти воду слід до того моменту, поки вода не перестане бути каламутною.

Промивання гречки перед обсмажуванням

Спосіб аналогічний: промивання до набуття черговою порцією води прозорості.

Тут варто нагадати про перевагу обсмажування гречки. Процес сприяє тому, що каша стає більш розсипчастою.

Однак такий спосіб термічної обробки продукту має свій недолік – це значна втрата крупою такої важливої складової, як складні вуглеводи.

Вважаєте свій сніданок корисним? Ці продукти можуть додавати вам зайві кілограми!

четвер, 7 серпень 2025, 18:13

У світі здорового харчування багато хто вважає, що продукти з маркуванням низькожирний, корисний або натуральний автоматично допомагають підтримувати вагу. Проте експерти британської клініки з питань схуднення Optimal You застерігають: не всі такі прод...

Варто знати! Скільки часу можна зберігати суп у холодильнику

четвер, 7 серпень 2025, 17:56

Суп часто варять у великій кількості, щоб вистачило на довше і не доводилося готувати щодня. Але мало хто замислюється, скільки часу ця страва може залишатися безпечною для вживання. Неправильне зберігання або надто довгий термін у холодильнику можуть ...