Чи потрібно солити кукурудзу під час варіння: Помилки, які робить кожна господиня

Кінець літа - це сезон найсмачнішої вареної кукурудзи. Однак, на жаль, але не всі вміють її правильно готувати, і вона не виходить такою м’якою та соковитою як хотілося б. Банально, але якщо не вчасно посолити качани, то страва не вийде, передають Патріоти України.

Які ж помилки можна припустити при варінні кукурудзи, і як їх уникнути, пише belnovosti. Дотримуючись цих порад у вас вийде приготувати смачну кукурудзу.

Як правильно варити кукурудзу

Перше, що варто відзначити, так це кількість кукурудзи, яка варитиметься. Якщо ви готуєте кілька штук, щоб відразу все з’їсти, то їх потрібно почистити від листя, проте якщо ви готуєте із запасом, то знімати варто тільки верхнє листя. Нижні залишають просто обмивши в проточній воді.

Після кукурудзу потрібно покласти в каструлю і залити водою так, щоб качани в ній вільно плавали. А коли вода закипить, можна додати трохи цукру. Солити не потрібно, адже в такому разі зерна стануть твердими та сухими.

Скільки варити

Молода або молочна кукурудза вариться до закипання води. Однак якщо ви хочете, щоб вона була ще м’якшою, то варто, щоб вона покипіла ще хвилин 10. Після приготування готову кукурудзу нудно обов’язково дістати з води, щоб вона не зморщилася. Щоб сир не псувався і довше залишався смачним та свіжим, багато господинь застосовують цікаві лайфхаки.

Коли солити кукурудзу

Солити качани можна тільки після того, як вони опинилися на тарілці.

Цей напій не містить кофеїну, але заряджає енергією краще за каву!

неділя, 3 серпень 2025, 18:45

У світі здорового харчування з’явився новий фаворит - ройбуш. Його все частіше називають "африканським еліксиром довголіття", і не даремно. Цей ароматний, янтарний настій не лише смачний, а й напрочуд корисний. Чим ройбуш кращий за каву і чорний чай? Р...

А ви це знали? Чому не можна зберігати помідори в холодильнику

неділя, 3 серпень 2025, 17:50

Помідори – це овоч, який має яскравий смак і насичений аромат, без яких важко уявити літні салати чи домашні страви. Проте багато хто звик одразу класти їх у холодильник, вважаючи, що так вони довше залишаться свіжими. Насправді це поширена помилка, як...