Чи потрібно солити кукурудзу під час варіння: Помилки, які робить кожна господиня

Кінець літа - це сезон найсмачнішої вареної кукурудзи. Однак, на жаль, але не всі вміють її правильно готувати, і вона не виходить такою м’якою та соковитою як хотілося б. Банально, але якщо не вчасно посолити качани, то страва не вийде, передають Патріоти України.

Які ж помилки можна припустити при варінні кукурудзи, і як їх уникнути, пише belnovosti. Дотримуючись цих порад у вас вийде приготувати смачну кукурудзу.

Як правильно варити кукурудзу

Перше, що варто відзначити, так це кількість кукурудзи, яка варитиметься. Якщо ви готуєте кілька штук, щоб відразу все з’їсти, то їх потрібно почистити від листя, проте якщо ви готуєте із запасом, то знімати варто тільки верхнє листя. Нижні залишають просто обмивши в проточній воді.

Після кукурудзу потрібно покласти в каструлю і залити водою так, щоб качани в ній вільно плавали. А коли вода закипить, можна додати трохи цукру. Солити не потрібно, адже в такому разі зерна стануть твердими та сухими.

Скільки варити

Молода або молочна кукурудза вариться до закипання води. Однак якщо ви хочете, щоб вона була ще м’якшою, то варто, щоб вона покипіла ще хвилин 10. Після приготування готову кукурудзу нудно обов’язково дістати з води, щоб вона не зморщилася. Щоб сир не псувався і довше залишався смачним та свіжим, багато господинь застосовують цікаві лайфхаки.

Коли солити кукурудзу

Солити качани можна тільки після того, як вони опинилися на тарілці.

А ви це знали? Які предмети не можна залишати на столі, щоб не втратити гроші та достаток

вівторок, 16 грудень 2025, 9:45

Українці - нація спостережливих людей, які слідкують за життям і роблять з побаченого правильні висновки. Завдяки цьому ми знаємо, що ополоник не можна залишати в каструлі з супом, а деякі речі не можна позичати нікому - навіть рідним людям, передають ...

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...